Kategorie - Recepty se špenátem

Listy špenátu obsahují až 88 % vody. Zbytek tvoří bílkoviny, sacharidy, vláknina, vitaminy a minerály. Ze špenátu načerpáte vitaminy A, B1, B2, B6, C, E, K a také draslík, fosfor, křemík, měď, sodík, vápník a železo.

Zařazením špenátových listů do jídelníčku posílíte svůj zrak, zvýšíte obranyschopnost organismu a zabráníte řídnutí kostí. Díky obsahu železa pomáhají bojovat s chudokrevností, bolestmi hlavy a potížemi s dýcháním. Draslík reguluje krevní tlak a vitamin A chrání kůži před slunečním zářením.

Klasický i baby špenát seženete po celý rok v čerstvé i mražené podobě. Můžete z něj uvařit výbornou krémovou polévku, omáčku k těstovinám, použít ho jako náplň do palačinek nebo přidat do nádivky. Čerstvé listy jsou výborné do zeleninových salátů.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Hřejivý dhal ze žluté čočky

Máte letošní zimy tak akorát dost? Utečte při vaření za teplem do daleké Indie. Objevte kouzlo indické kuchyně skryté ve výživném a na přípravu snadném pokrmu z čočky a směsi hřejivého koření. Čočkový dhal Ingredience:...