Vařte jako Mexičani. Tedy skoro. S drobnou obměnou můžete i z ne příliš výživného jídla vykouzlit zdravou a nutričně vyváženou dobrotu. Jak na ni? Držte se našeho receptu. Zdravé nachos s mexickými fazolemi a quinoou...
Kategorie - Recepty s avokádem
Avokádo je skvělým zdrojem mononenasycených tuků, které tělo snadno pálí na energii. Zároveň obsahuje minimum fruktózy a skoro 20 různých vitaminů, minerálů a fytonutrientů, včetně potassia.
Podle vědeckých studií umí avokádo upravit skladbu lipidů v krvi a snížit LDL cholesterol s dvojnásobnou účinností, ve srovnání se zdravým jídelníček bez avokáda.
Tuky obsažené v avokádu jsou dobré nejenom pro vaši cévní soustavu, ale také pro mozek. Pomáhají k jeho optimální funkci a chrání ho před degenerativními onemocněními, jako je například Alzheimer.