BezHladovění.cz

RECEPT: Jarní salát z pečených ředkviček

Jak si zamilovat zeleninu? Třeba v podobě teplého salátu. Vychutnejte si ho jen tak samotný, či jako přílohu k hlavnímu chodu. Teplé saláty představují skvělou alternativu lehké večeře. Šetří čas i peníze.

Pečený ředkvičkový salát

Ingredience:

Znáte všechny klady ředkviček? Dodávají draslík i vápník. Při hubnutí oceníte velmi nízký glykemický index i kalorickou hodnotu.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Ředkvičky omyjte, osušte a podélně rozkrojte napůl.
  3. Česnek oloupejte.
  4. Ředkvičky a česnek dejte do mísy, zakápněte olejem a okořeňte.
  5. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.
  6. Upečené je ozdobte bazalkou a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste i další zdravé recepty z ředkviček.

RECEPT: Jarní salát z pečených ředkviček
5 (100%) 5 hlasů

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.