BezHladovění.cz

RECEPT: Jarní salát z pečených ředkviček

Jak si zamilovat zeleninu? Třeba v podobě teplého salátu. Vychutnejte si ho jen tak samotný, či jako přílohu k hlavnímu chodu. Teplé saláty představují skvělou alternativu lehké večeře. Šetří čas i peníze.

Pečený ředkvičkový salát

Ingredience:

Znáte všechny klady ředkviček? Dodávají draslík i vápník. Při hubnutí oceníte velmi nízký glykemický index i kalorickou hodnotu.

PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Ředkvičky omyjte, osušte a podélně rozkrojte napůl.
  3. Česnek oloupejte.
  4. Ředkvičky a česnek dejte do mísy, zakápněte olejem a okořeňte.
  5. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.
  6. Upečené je ozdobte bazalkou a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste i další zdravé recepty z ředkviček.

RECEPT: Jarní salát z pečených ředkviček
4.3 (86.67%) 6 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.