BezHladovění.cz

RECEPT: Vydatný salát s cuketou, špenátem a anýzovou zálivkou

Lehce stravitelný salát, který zasytí, vyživí a chuťově překvapí? Recept na jeden takový tu máte. Plný antioxidantů, vitamínů, minerálů v kombinaci s anýzem chutná božsky. Tak co,dáte zdraví zelenou spolu s námi? 😊

Cuketovo-špenátový salát s anýzem

Ingredience (1 porce):

PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Postup:

  1. Cuketu omyjte a pomocí spiralizéru nebo speciální škrabky nakrájejte na špagety.
  2. Špenát i salát operte, osušte a natrhejte.
  3. Avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  5. Anýz rozdrťte v hmoždíři najemno.
  6. Limetkovou šťávu prošlehejte s anýzem, solí, pepřem, olejem a datlovou pastou.
  7. Směs salátů, cuketové špagety a cibuli zlehka promíchejte s polovinou zálivky.
  8. Vše přendejte na talíř, ozdobte avokádem, posypte semínky, přelijte zbývající zálivkou a ihned podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Máte cuketu radši pečenou? Zkuste lahodný quiche s tofu krémem.

RECEPT: Vydatný salát s cuketou, špenátem a anýzovou zálivkou
5 (100%) 3 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.