BezHladovění.cz

RECEPT: Vydatný salát s cuketou, špenátem a anýzovou zálivkou

Lehce stravitelný salát, který zasytí, vyživí a chuťově překvapí? Recept na jeden takový tu máte. Plný antioxidantů, vitamínů, minerálů v kombinaci s anýzem chutná božsky. Tak co,dáte zdraví zelenou spolu s námi? ?

Cuketovo-špenátový salát s anýzem

Ingredience (1 porce):

  • 2 velké hrsti baby špenátu
  • ½ velké cukety
  • ½ zralého avokáda
  • 1 červená cibule
  • ½ menší hlavičky ledového salátu
  • Lžíce konopných semínek
  • ½ lžičky anýzu
  • Šťáva z ½ limetky
  • Lžíce 100% datlové pasty
  • Lžíce avokádového oleje
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka barevného pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Cuketu omyjte a pomocí spiralizéru nebo speciální škrabky nakrájejte na špagety.
  2. Špenát i salát operte, osušte a natrhejte.
  3. Avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  5. Anýz rozdrťte v hmoždíři najemno.
  6. Limetkovou šťávu prošlehejte s anýzem, solí, pepřem, olejem a datlovou pastou.
  7. Směs salátů, cuketové špagety a cibuli zlehka promíchejte s polovinou zálivky.
  8. Vše přendejte na talíř, ozdobte avokádem, posypte semínky, přelijte zbývající zálivkou a ihned podávejte.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 20 minut

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Máte cuketu radši pečenou? Zkuste lahodný quiche s tofu krémem.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend