Kategorie - Recepty

3 moučníky z rebarbory

V obchodech se začíná objevovat čerstvá rebarbora, která bývá z jara nejšťavnatější. Tak co ji zapojit do jídelníčku? Na chuti na sladké není nic špatného, když si uhlídáme snědené množství a domácí kvalitu...

3 recepty z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná nejenom skvěle chutná, ale má i řadu blahodárných účinků na lidský organismus. Ne nadarmo ji řada odborníků považuje za superpotravinu. Hlíva ústřičná obsahuje mnoho nutričně hodnotných látek, které...

3 recepty z čerstvého fenyklu

Fenykl je oblíbená léčebná bylinka, se kterou se potkáváme hned již od dětství – nejprve v čajích, časem i v dobrém jídle. Pomáhá zejména od trávicích obtíží, má ale také mnoho dalších pozitivních účinků...

3 recepty z jehněčího masa

Jehněčí, to je lahodné maso se specifickou příchutí. Kdo ho nikdy neochutnal, měl by mu dát šanci alespoň na jaře. Mladá jehňátka totiž totiž to nejjemnější maso. Jehněčí se musí podávat hodně teplé, jelikož má jeho tuk...

3 tipy na jarní polévky

K Velikonocům se pojí mnohé tradice, jež křesťané v jarním období dodržují. Jedním z nejznámějších velikonočních zvyků je masopust, na který navazuje postní doba Velikonoc. Tradiční postní jídla jsou...

RECEPT: Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších. Dnes bude řeč o...

3 recepty z čekanky

Čekanka obecná je původem evropská rostlina, která se začala využívat v léčitelství a postupně i pro výrobu salátů. Produkty z čekanky neobsahují kofein a obsažené hořčiny navíc podporují trávení a vylučování žluče. Již...