BezHladovění.cz

RECEPT: Velikonoční beránek zdravě

Co by to bylo za Velikonoce bez beránka? Samozřejmě můžete skočit do obchodu a přinést si domů již hotového bez vynaložení práce. Není ale nad to vytvořit ho vlastnoručně, s láskou a radostí. Zvlášť když beránek patří k nejjednodušším pečeným moučníkům vůbec.

Velikonoční beránek

Těsto je obdobné jako na jakoukoli bábovku, kterou umícháte v jedné nádobě během čtvrt hodiny. Tím získáte základ, pak si samozřejmě můžete dál hrát a recept vyšperkovat. Beránka lze polít čokoládovou či jinou polevou, kokosem atp. I děti se rády zapojí a rázem bude o zábavu postaráno.

Ingredience:

PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.
  3. V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.
  4. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
  5. Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.
  6. Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
  7. Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.
  8. Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.

velikonoční beránek

Veselé Velikonoce!

RECEPT: Velikonoční beránek zdravě
4 (80%) 10 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...