BezHladovění.cz

RECEPT: Velikonoční beránek zdravě

Co by to bylo za Velikonoce bez beránka? Samozřejmě můžete skočit do obchodu a přinést si domů již hotového bez vynaložení práce.

reklama

Není ale nad to vytvořit ho vlastnoručně, s láskou a radostí. Zvlášť když beránek patří k nejjednodušším pečeným moučníkům vůbec.

Velikonoční beránek

Těsto je obdobné jako na jakoukoli bábovku, kterou umícháte v jedné nádobě během čtvrt hodiny. Tím získáte základ, pak si samozřejmě můžete dál hrát a recept vyšperkovat.

Beránka lze polít čokoládovou či jinou polevou, kokosem atp. I děti se rády zapojí a rázem bude o zábavu postaráno.

Ingredience:

  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky + na vymazání
  • ½ balení prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička Bio citrónové kůry
  • 50 g nesířených rozinek
  • 50 g mandlí
  • 150 g sójového jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 5 lžic ořechového oleje (vlašský, lískový aj.) + na vymazání
  • 5 lžic rýžového sirupu

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.
  3. V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.
  4. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
  5. Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.
  6. Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
  7. Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.
  8. Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.
velikonoční beránek

Veselé Velikonoce!

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům