BezHladovění.cz

RECEPT: Bramborové placky s vysokým obsahem bílkovin

Vzdali jste se bramborových placek s domněnkou, že do diety nepatří? Omyl! Upečené v troubě s notnou dávkou bílkovin, mohou se stát hlavním chodem, s nímž nadbytečným kilům dáte sbohem.

Placky z vařených brambor plné bílkovin

Ingredience:

  • 5 velkých brambor
  • Hrst baby špenátu
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Hrnek cizrnové mouky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • Lžička lněných semínek + 3 lžičky vody
  • Špetka pepře
  • Špetka černé soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Brambory uvařte ve slupce.
  3. Špenát i koriandr nasekejte najemno.
  4. Uvařené brambory oloupejte a nechte je vychladnout.
  5. Vychladlé je rozšťouchejte, poté k nim přidejte všechny ostatní ingredience včetně lněného gelu.
  6. Rukama vypracujte těsto.
  7. Těsto rovnoměrně rozválejte na pomoučeném vále.
  8. Vykrajujte z něho stejně velké placky o výšce 0,5 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  9. V předehřáté troubě pečte placky na 180 °C cca 20 minut.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 2 hodiny, 35 minut (2 hodiny trvá, než se lněná semínka změní v gel)

TIP: Chuťově ladí například s avokádovým dipem, třeba ve formě guacamole.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend