Vzdali jste se bramborových placek s domněnkou, že do diety nepatří? Omyl! Upečené v troubě s notnou dávkou bílkovin, mohou se stát hlavním chodem, s nímž nadbytečným kilům dáte sbohem.
Placky z vařených brambor plné bílkovin
Ingredience:
- 5 velkých brambor
- Hrst baby špenátu
- Hrst čerstvého koriandru
- Hrnek cizrnové mouky
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- Lžička lněných semínek + 3 lžičky vody
- Špetka pepře
- Špetka černé soli
Postup:
- Lněná semínka zalijte vodou a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.
- Brambory uvařte ve slupce.
- Špenát i koriandr nasekejte najemno.
- Uvařené brambory oloupejte a nechte je vychladnout.
- Vychladlé je rozšťouchejte, poté k nim přidejte všechny ostatní ingredience včetně lněného gelu.
- Rukama vypracujte těsto.
- Těsto rovnoměrně rozválejte na pomoučeném vále.
- Vykrajujte z něho stejně velké placky o výšce 0,5 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- V předehřáté troubě pečte placky na 180 °C cca 20 minut.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny, 35 minut (2 hodiny trvá, než se lněná semínka změní v gel)
TIP: Chuťově ladí například s avokádovým dipem, třeba ve formě guacamole.
Přejeme dobrou chuť!
reklama