BezHladovění.cz

Okurková, zázvorová, levandulová… 5 osvěžujících domácích limonád

Znáte lepší osvěžení v horkém letním dni, než je domácí vychlazená limonáda? Objevte recepty na pět nápojů, které zaručeně zaženou žízeň i chutě na sladké.

Okurková limonáda

Suroviny:

  • 0,5 salátové okurky
  • Šťáva ze 3 citrónů
  • 5 lžic kokosového cukru
  • 2 l vody
  • Led
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Salátovou okurku oloupejte, nakrájejte na kostky a vložte do vyšší nádoby.
  2. K okurce přidejte také citrónovou šťávu, cukr a pár lžic vody.
  3. Ponorným mixérem rozmixujte do hladka.
  4. Limonádu můžete scedit přes plátýnko, abyste odstranili okurkovou dužinu.
  5. Přidejte 2 litry vody, nalijte limonádu do džbánu a doplňte ji ledem.
  6. Podávejte s plátky okurky.

Jahodová limonáda s mátou

Suroviny:

  • 500 g čerstvých jahod + nějaké na ozdobu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 5 lžiček třtinového (nebo kokosového) cukru
  • 2 l sodovky
  • Čerstvá máta

Postup:

  1. Jahody rozmixujte ponorným mixérem společně s cukrem a limetkovou šťávou.
  2. Přilijte sodovku a nechte vychladit v lednici.
  3. Podávejte ozdobené jahodou a lístky máty.

Citrónová limonáda s meduňkou

citrónová limonáda s meduňkou

Suroviny:

  • 5 citrónů + 1 na ozdobu
  • 5 lžic třtinového (nebo kokosového) cukru
  • 1 l vody
  • Čerstvá meduňka

Postup:

  1. Z citrónů vymačkejte šťávu a nalijte ji do džbánu.
  2. Přidejte cukr a čerstvou meduňku a pořádně promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Nakonec dolijte čistou vodou.
  4. Limonádu můžete podávat s ledem.

Levandulová limonáda

Suroviny:

  • 1 hrnek medu
  • 5 hrnků vody
  • 1 lžíce sušené levandule
  • Šťáva z 5 citrónů

Postup:

  1. Vodu přiveďte k varu a nechte lehce vychladnout.
  2. Vodou zalijte sušenou levanduli a přidejte med.
  3. Šťávu sceďte, přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.
  4. Limonádu nechte vychladit v lednici.
  5. Podávejte ozdobené větvičkou levandule a plátkem citrónu.

Zázvorová limonáda

Suroviny:

  • 70 g čerstvého zázvoru
  • 1 citrón
  • 0,5 l minerální vody
  • 2 lžíce květového medu

Postup:

  1. Zázvor nastrouhejte najemno, nasypte do hrníčku a zalijte trochou vařící vody. Nechte louhovat 15 minut.
  2. Výluh sceďte a přidejte k němu med a citrónovou šťávu.
  3. Dolijte minerálkou a podávejte vychlazené s kostkami ledu.

Přejeme vám osvěžující letní chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend