Vitamin D posiluje kosti, podporuje syntézu některých hormonů i zdravý metabolismus. Většině lidí ale tento důležitý vitamin chybí. Jak ho co nejrychleji doplnit? Bez vitaminu D nejsou silné kosti Déčko patří mezi...
Připravovala vám babička domácí bezinkovou limonádu? Objevte 5 pádných důvodů, proč ji pít i v dospělosti a předat tento cenný odkaz i dalším generacím. Květy černého bezu s koktejlem prospěšných látek Bezové...
Bez tuků by se naše tělo neobešlo. Záleží však na tom, jaké druhy jíme. Většinu denního příjmu tuků by měly tvořit nenasycené mastné kyseliny, které jsou nejlépe využitelné a přináší spoustu zdravotních výhod. Co jsou...
Levandule není jen pěknou rostlinkou, která dělá parádu na zahrádce. Svou typickou vůní a léčivými účinky si získala srdce mnoha lidí a právem se řadí mezi nejoblíbenější bylinky vůbec. Výhody levandule Levandule je...
Parní vaření patří k nejšetrnějším úpravám jídla. Díky rychlé přípravě na páře si zelenina i maso uchovají maximum živin, nižší glykemický index i kalorickou hodnotu. Jak funguje vaření v páře? Voda ve spodní...
Bolestmi břicha, nadýmáním a neschopností se vyprázdnit trpí až 30 % naší populace. Jak se zácpy rychle zbavit a vrátit trávení zase do pořádku? Proč řešit zácpu co nejdřív Až 70 % naší imunity sídlí ve střevech...
Ledviny to s námi nemají lehké. Celý den z těla odstraňují odpadní látky, které mu dodáváme ve formě soli a cukru. Pročistěte své ledviny jarní detoxikací a nastartujte je k lepším výkonům. Proč...
Jedni se po něm mohou utlouct, jiní jeho výraznou chuť nemusí. Mák setý má v našich kuchyních letitou tradici. Používá se k přípravě zdravých náplní do pečiva, lahodného mléka i oleje. Málokdo ví, že...