Saláty jsou velmi vděčným jídlem. Stačí několik ingrediencí, troška času a za chvíli máte na talíři plnohodnotné a zdravé jídlo.
Kombinace rukoly, luštěnin, avokáda a tuňáka je chuťově velmi zajímavá. Navíc fazole obsahují nejen dostatečné množství bílkovin, ale také vápník, draslík, selen a vitamíny skupiny B.
Salát s tuňákem, rukolou, avokádem a fazolemi
Ingredience:
- 125 g čerstvé rukoly
- 120 g tuňáka z konzervy
- 170 ml konzerva kukuřice
- 400 g konzerva červených fazolí
- 200 g zakysané smetany
- 1 avokádo
- Šťáva z půlky citrónu
- 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 8 cherry rajčátek
- Čerstvě mletý pepř
- Sůl
Postup:
- Rukolu pořádně omyjte a nechte okapat.
- Dejte ji do větší mísy či rozdělte rovným dílem do 2 hlubokých talířů.
- Zakapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem.
- Nyní přidejte scezené fazole a kukuřici.
- Jako další vrstvu přilijte zakysanou smetanu.
- Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte jej na plátky.
- Plátky avokáda posolte a opepřete a poklaďte je na smetanu.
- Cherry rajčátka rozkrojte napůl a přidejte do salátu.
- Nakonec přidejte scezeného tuňáka a můžete podávat.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
Podívejte se i na naše další zdravé recepty z avokáda.