BezHladovění.cz

RECEPT: Glazovaný losos s mátou, pečenou dýní a batáty

Losos je v České republice nejoblíbenější ryba. A není divu, jeho maso je velmi delikátní, jemné a chutné. Zároveň je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin.

Při jeho přípravě je však nutné dávat pozor na to, abyste jej nevysušili. Tomu zabrání marináda, ve které filet lososa obalíte.

Glazovaný losos s mátou pečený na dýni a batátech

Ingredience:

  • 200 g čerstvého lososa
  • 150 g bílých batátů
  • 470 g dýně Hokkaido
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Chilli koření
  • 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 polévková lžíce balsamikového krému
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • Hrst čerstvé máty
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Rozpalte troubu na 180 stupňů.
  2. Batáty oloupejte a nakrájejte je na kolečka.
  3. Dýni důkladně omyjte a pokrájejte ji na kousky.
  4. Batáty a dýni přendejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a chilli koření a promíchejte.
  5. V misce smíchejte hořčici, balsamikový krém, cukr a špetku soli.
  6. Filet lososa omyjte a obalte jej v marinádě.
  7. Lososa přendejte do zapékací mísy na batáty a dýni a dejte do trouby péct na 30 minut.
  8. Mátu nasekejte nadrobno.
  9. Ihned po upečení podávejte a na filet lososa položte nasekanou mátu.

Počet porcí: 2

Přejeme dobrou chuť!

P. S. Vyzkoušejte také další oblíbené recepty z lososa.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Share via
Send this to a friend