reklama
eshop-zlevneni-proteinoveho-chleba-0519-cz-1558426415.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Glazovaný losos s mátou, pečenou dýní a batáty

Losos je v České republice nejoblíbenější ryba. A není divu, jeho maso je velmi delikátní, jemné a chutné. Zároveň je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin.

Při jeho přípravě je však nutné dávat pozor na to, abyste jej nevysušili. Tomu zabrání marináda, ve které filet lososa obalíte.

Glazovaný losos s mátou pečený na dýni a batátech

Ingredience na 2 porce:

marinovaný losos v balzamikovo-horčičném krému

Postup:

  1. Rozpalte troubu na 180 stupňů.
  2. Batáty oloupejte a nakrájejte je na kolečka.
  3. Dýni důkladně omyjte a pokrájejte ji na kousky.
  4. Batáty a dýni přendejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a chilli koření a promíchejte.
  5. V misce smíchejte hořčici, balsamikový krém, cukr a špetku soli.
  6. Filet lososa omyjte a obalte jej v marinádě.
  7. Lososa přendejte do zapékací mísy na batáty a dýni a dejte do trouby péct na 30 minut.
  8. Mátu nasekejte nadrobno.
  9. Ihned po upečení podávejte a na filet lososa položte nasekanou mátu.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

P. S. Vyzkoušejte také další oblíbené recepty z lososa.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

reklama