BezHladovění.cz

RECEPT: Čína z tofu se zeleninou a rýží

Všemožné směsi snad nejvíc oceníte ve formě krabiček jako oběd do práce či na cesty. To je vzhledem k začátku nového školního roku velmi aktuální téma.

Je fajn připravit si „číny“ více, a pak ji jen během týdne doplňovat přílohou – rýží, těstovinami. A pokud vám zbude ještě troška navíc, bude chutnat i k zeleninovému salátu.

Fantazií se meze nekladou, ale tuto kombinaci rozhodně doporučujeme!

Tofu čína se zeleninou a rýží

Ingredience:

tofu čína

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na menší kostky.
  2. Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.
  3. V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.
  4. Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.
  5. Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.
  6. Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.
  7. Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.
  8. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.
  9. Podáváme posypané sezamovými semínky.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Ideální přílohou k této lehké číně je vařená rýže, např. celozrnná nebo basmati.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama
reklama
reklama