reklama
970x90-vyprodej-koncicich-produktu-0919-cz-1569914732.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Čína z tofu se zeleninou a rýží

Všemožné směsi snad nejvíc oceníte ve formě krabiček jako oběd do práce či na cesty. To je vzhledem k začátku nového školního roku velmi aktuální téma.

Je fajn připravit si „číny“ více, a pak ji jen během týdne doplňovat přílohou – rýží, těstovinami. A pokud vám zbude ještě troška navíc, bude chutnat i k zeleninovému salátu.

Fantazií se meze nekladou, ale tuto kombinaci rozhodně doporučujeme!

Tofu čína se zeleninou a rýží

Ingredience:

tofu čína

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na menší kostky.
  2. Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.
  3. V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.
  4. Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.
  5. Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.
  6. Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.
  7. Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.
  8. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.
  9. Podáváme posypané sezamovými semínky.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Ideální přílohou k této lehké číně je vařená rýže, např. celozrnná nebo basmati.

Přejeme dobrou chuť!

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama