BezHladovění.cz

RECEPT: Čína z tofu se zeleninou a rýží

Všemožné směsi snad nejvíc oceníte ve formě krabiček jako oběd do práce či na cesty. To je vzhledem k začátku nového školního roku velmi aktuální téma.

Je fajn připravit si „číny“ více, a pak ji jen během týdne doplňovat přílohou – rýží, těstovinami. A pokud vám zbude ještě troška navíc, bude chutnat i k zeleninovému salátu.

Fantazií se meze nekladou, ale tuto kombinaci rozhodně doporučujeme!

Tofu čína se zeleninou a rýží

Ingredience:

tofu čína

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na menší kostky.
  2. Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.
  3. V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.
  4. Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.
  5. Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.
  6. Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.
  7. Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.
  8. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.
  9. Podáváme posypané sezamovými semínky.

Ideální přílohou k této lehké číně je vařená rýže, např. celozrnná nebo basmati.

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Mgr. et Mgr. Zuzana Veselá

Mgr. et Mgr. Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.