Zdravý jídelníček plný bylinek a první zeleniny II.

Medvědí česnek, pažitka, jarní cibulka…První dubnové bylinky a zelenina mají největší sílu. Využijte ji! Nezapomeňte ani na dostatek luštěnin, ryb, ovoce a zeleniny.

Pondělí

Snídaně: Ovesné vločky s jogurtem, mandlemi a hroznovým vínem

Svačina: Smoothie z banánu, jahod a kokosové vody

Oběd: Kuřecí steak s dušeným chřestem a celozrnnou rýží

Svačina: Ovesné sušenky s javorovým sirupem

Večeře: Pečené batáty plněné tvarohem s česnekem a petrželkou

pečené batáty plněné tvarohem s česnekem a petrželkou

Úterý

Snídaně: Jáhlová kaše s chia semínky, vlašskými ořechy a sušenými švestkami

Svačina: Pomerančovo-mandarinková šťáva

Oběd: Pohankové karbanátky s chia semínky a jarní cibulkou

Svačina: Bílý jogurt s čerstvým ovocem

Večeře: Špaldový chléb s cizrnovou pomazánkou a okurkovým salátem

pohankové karbanátky s chia semínky a jarní cibulkou

Středa

Snídaně: Jáhlové kuličky s ořechy a rozinkami

Svačina: Banán, hrst pistácií

Oběd: Celozrnné těstoviny s brokolicovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Svačina: Rýžový chlebíček s arašídovým máslem a jablkem

Večeře: Bramborová frittata s brokolicí, špenátem a pažitkou

bramborová frittata s brokolicí, špenátem a pažitkou

Čtvrtek

Snídaně: Tmavý chléb s vajíčkovou pomazánkou, rajče

Svačina: Datlové brownies

Oběd: Pohankové palačinky plněné baby špenátem a kozím sýrem

Svačina: Hrst kešu ořechů, banán

Večeře: Rizoto s červenou řepou a čerstvou petrželkou

datlové brownies

Pátek

Snídaně: Chia pudink s granolou a čerstvým ovocem

Svačina: Salát z jablka, mrkve, máku a lískových oříšků

Oběd: Candát pečený v alobalu s provensálskými bylinkami, cherry rajčátky a vařeným bramborem

Svačina: Rýžový chlebíček s čerstvým sýrem a ředkvičkami

Večeře: Salát z čínského zelí s citrónovou šťávou

chia pudink s granolou a čerstvým ovocem

Sobota

Snídaně: Žitný chléb s pestem z medvědího česneku, celozrnná bagetka

Svačina: Kefír, hrst vlašských ořechů

Oběd: Jarní rizoto s treskou a mladým hráškem

Svačina: Hruška

Večeře: Žitný chléb s fazolovou pomazánkou a čerstvou zeleninou

jarní rizoto s treskou a mladým hráškem

Neděle

Snídaně: Ovesné vločky s banánem a mandlovým mlékem

Svačina: Smoothie z jablka, mrkve a řapíkatého celeru

Oběd: Krůtí medailonky v kukuřičném těstíčku s bramborovo-mrkvovou kaší

Svačina: Tapiokový pudink

Večeře: Ciabatta s uzeným lososem, rajčaty a mungo klíčky

smoothie z jablka, mrkve a řepíkatého celeru
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.