O plodině jménem amarant, česky laskavec, jste jistě již slyšeli. V našich končinách nepatří mezi původní potraviny. Nicméně jako spoustu jiných exotických surovin, není problém u nás amarant v nějaké formě sehnat...
Léto je v plném proudu a s ním i horké dny. Jsou jako stvořené pro osvěžení v podobě zmrzliny nebo nanuku. Většina kupovaných zmrzlin a nanuků ale obsahuje velké množství cukru a nekvalitních tuků, což formě do plavek...
Vyrobit si zdravý a chutný jogurt zvládnete sami i bez jogurtovače. Nač utrácet za další kuchyňský přístroj, když vám stačí hrnec, teploměr a několik sklenic. Není to složité a obejdete se bez velkého množství...
Hlávkové zelí je zdravý druh zeleniny. O tom, jak moc prospěšné bude, rozhoduje také jeho podoba, respektive způsob úpravy. Zelí bývá o trochu víc prospěšnější upravené než čerstvé. Jeho obsah živin se totiž může...
Už vás začíná nudit chléb se šunkou a sýrem nebo jogurt s ovocem ke svačině? Inspirujte se našimi jednoduchými a zdravými pomazánkovými recepty! Ať už jste v dietě, budujete svaly nebo si jen udržujete váhu a...
Kečup, dip nebo salsa? Možností, jak jídlu dodat pověstnou třešinku na dortu v podobě nejrůznějších omáček a dipů, existuje spousta. Vyrábí se většinou z ovoce či zeleniny nebo i obojího. Zjistěte, jaké druhy...
Kedlubna či kedluben (obojí je správně) je zástupcem košťálové zeleniny. Nenápadná zelenina obsahuje spoustu vitaminů, minerálů a dalších cenných látek a jen minimum kalorií. Do zdravého jídelníčku rozhodně patří. Hodí...
Zapečené jídlo ze širokých plátků těstovin proložených různými náplněmi, bývá u nás vnímáno jako tradiční italský recept. Není to ale tak docela pravda. Lahodné lasagne připravovali už staří Řekové. Lahodné lasagne a...