Jedním z nejbohatších zdrojů vitaminů a dalších živin jsou různé druhy lesního ovoce, maliny, jahody, brusinky, ostružiny či borůvky. Vedle nich můžete zkusit i méně známé plody morušovníku. Moruše vypadají trochu jako...
Není nutné zázračné potraviny extra bohaté na vitaminy a minerály hledat daleko za hranicemi. Spoustu jich najdeme mezi českými lokálními potravinami a navíc jen za pár kaček. Třeba takové obyčejné zelí. Víte, proč se...
Vojtěška alfalfa byla ve starověké Persii využívána jako bohatý zdroj živin a energie. Znalosti Peršanů převzala Řecká i Římská říše a stejně si této bylinky cení i tradiční čínská a indická medicína. Údajně oddaluje...
S postupujícím létem se úroda čerstvé zeleniny a ovoce rozšiřuje o další druhy. V průběhu července a srpna je sezónní jídelníček nejbohatší. Platí to hlavně pro ovoce. Začínají dozrávat jablka, hrušky, ale také broskve...
Drobné červené bobule brusinek jsou známé především díky pozitivnímu působení na zdraví a funkce močového ústrojí. Přínosů na zdraví má však mnohem více a zároveň je to lahodné ovoce s příjemně nakyslou chutí. Brusnice...
Houby jsou důležitou součástí vyváženého a pestrého jídelníčku. Jsou chutné, zdravé a plné spousty vitaminů, minerálů a dalších cenných látek. Pro hlívu ústřičnou to platí dvojnásob. Čerstvá hlíva tvoří základ mnoha...
Na první pohled jetel červený působí jako obyčejný plevel, který roste na každé louce, a který nestojí za zvláštní pozornost. Jenomže stojí. Jedná se totiž o úžasnou léčivou bylinu, jež zejména ženám pomáhá mírnit...
Většina příznivců zdravého životního stylu, vyvážené a pestré stravy nedá dopustit na vydatné snídaňové kaše. Obsahují všechny nezbytné živiny, po ránu doplní energii na celý den a navíc existují stovky způsobů, jak je...