BezHladovění.cz

Týdenní jídelníček pro zdravé hubnutí

Dochází vám inspirace, co vařit při hubnutí? Zkuste jídelníček, s nímž shodíte nadbytečné kilogramy, posílíte imunitu a dobijete energii při chladném počasí.

Základní pravidla redukčního jídelníčku

  1. Stravujte se podle tzv. zdravého talíře, který tvoří bílkoviny, komplexní sacharidy, zdravé tuky, ovoce, zelenina, čistá voda.
  2. Zvyšte příjem vlákniny ve stravě.
  3. Vyhněte se vysoce průmyslově zpracovaným potravinám.
  4. Omezte konzumaci alkoholu, kofeinu a rafinovaného cukru.
  5. Jezte do polosyta, pijte do polopita.
  6. Kalorie jezte, nepijte.
  7. Nezapomeňte na pravidelný pitný režim v podobě čisté vody a bylinkových čajů.

Pondělí

Snídaně: Celozrnná bruschetta s tvarohovou pomazánkou a grilovaným lilkem

Svačina: Bílý jogurt s jablkem a para ořechy

Oběd: Dušené kuřecí prso s houbami a celozrnnou rýží

Svačina: Pomeranč

Večeře: Zeleninový salát s quinoou a konopnými semínky

Úterý

Snídaně: Ovesné vločky se sójovým mlékem, lněnými semínky a 100% meruňkovým džemem

Svačina: Strouhané jablko s mrkví a vlašskými ořechy

Oběd: Pomalu pečená vepřová panenka na bylinkách s petrželovým pyré a zeleninovým salátem

Svačina: Grep

Večeře: Krémová brokolicová polévka s celozrnnými krutony

Středa

Snídaně: Celozrnný žitný toust zapečený s mozzarellou a špenátovými listy

Svačina: Bílý jogurt s jablkem a dýňovými semínky

Oběd: Čočkový dhal

Svačina: Pomeranč

Večeře: Grilovaný pstruh se zeleninovým salátem

Čtvrtek

Snídaně: 2 kousky dýňové bábovky s pekanovými ořechy

Svačina: Čerstvá mrkvová šťáva se zázvorem

Oběd: Celozrnný quiche s pórkem, tuňákem a nízkotučným tvrdým sýrem

Svačina: Grep

Večeře: Salátové listy s pečenou kořenovou zeleninou a vařenou pohankou, zalité tahini pastou

Pátek

Snídaně: Míchaná vejce s celozrnným pečivem a kousky zeleniny

Svačina: Celozrnný ovocný koláč s drobenkou

Oběd: Krevetové tacos s rajčaty a avokádem

Svačina: Pomeranč

Večeře: Cizrnový hummus s mrkví, okurkou a řapíkatým celerem

Sobota

Snídaně: Jáhlová kaše se 100% povidly, sypaná strouhaným kokosem

Svačina: Čerstvá šťáva z jablka, citrónu a řapíkatého celeru

Oběd: Tofu čína s celozrnnou rýží

Svačina: Grep

Večeře: Ledový salát s kozím sýrem, brusinkami a vlašskými ořechy

Neděle

Snídaně: Pohankové lívance s ricottou a rajčatovým soté

Svačina: Bílý jogurt s jablkem a slunečnicovými semínky

Oběd: Pečené hovězí karbanátky s vařeným bramborem a zeleninovým salátem

Svačina: Pomeranč

Večeře: Tatarák z červené řepy s kouskem celozrnného pečiva

TIP: Chutnalo? Další inspiraci najdete v sekci jídelníčky na hubnutí.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama