Klasické rajčatové omáčky na špagety určitě
Ingredience cca na 4 porce:
- 1 balení špaget (mohou být také kukuřičné)
- 2–3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 3 větší žampiony
- Čerstvý koriandr a medvědí česnek
- Slunečnicový olej
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
TIP: Naučte se sbírat medvědí česnek tak, aby vydržel i pro další generace.
Postup:
- Špagety dáme vařit do osolené vody
s trochou oleje. - Na rozpáleném slunečnicovém oleji orestujeme
cibulku a přidáme na kolečka nakrájený česnek (pozor, aby nezhnědl, jinak bude
hořký). - Jakmile bude cibulka dozlatova, přimícháme
nakrájené žampiony a restujeme, dokud nebudou měkké. - Nakonec přidáme nadrobno nakrájený koriandr,
medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem. - Hotové špagety slijeme, vmícháme do nich
připravenou směs a zalijeme olivovým olejem (cca 3 lžíce). - Následně podáváme – můžeme ozdobit medvědím
česnekem a červenou paprikou.
TIP: Znáte účinky medvědího
česneku? Čistí krev a dokonce ulevuje od zánětů.