BezHladovění.cz

Veganské špagety s koriandrem a medvědím česnekem

Klasické rajčatové omáčky na špagety určitě
známe všichni. Co takhle zkusit netradiční chuť koriandru a medvědího česneku?

Ingredience cca na 4 porce:

  • 1 balení špaget (mohou být také kukuřičné)
  • 2–3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 3 větší žampiony
  • Čerstvý koriandr a medvědí česnek
  • Slunečnicový olej
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl

TIP: Naučte se sbírat medvědí česnek tak, aby vydržel i pro další generace.

 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Špagety dáme vařit do osolené vody
    s trochou oleje.
  2. Na rozpáleném slunečnicovém oleji orestujeme
    cibulku a přidáme na kolečka nakrájený česnek (pozor, aby nezhnědl, jinak bude
    hořký).
  3. Jakmile bude cibulka dozlatova, přimícháme
    nakrájené žampiony a restujeme, dokud nebudou měkké.
  4. Nakonec přidáme nadrobno nakrájený koriandr,
    medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem.
  5. Hotové špagety slijeme, vmícháme do nich
    připravenou směs a zalijeme olivovým olejem (cca 3 lžíce).
  6. Následně podáváme – můžeme ozdobit medvědím
    česnekem a červenou paprikou.

TIP: Znáte účinky medvědího
česneku
? Čistí krev a dokonce ulevuje od zánětů.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Bára Branná

Bára Branná

Moje cesta k veganství byla stejně náhodná jako cesta ke psaní. Po tom, co jsem se rozhodla z jakéhosi rozmaru zkusit "měsíc bez masa", jsem se k němu již nikdy nevrátila. Přibližně v květnu 2014 jsem vyřadila všechny živočišné produkty z mého života a snažila jsem hledat vlastní cestu ve stravování. Kromě veganství jsem se v posledních letech začala zajímat o ekologii a přírodu.

Share via
Send this to a friend