Špagety jsou základem italské kuchyně. Recept na ty naše je vyváženou kombinací surovin, ve které se snoubí pikantnost a jemnost, což je v dnešní době in. Chuť a vůně bylinek, česneku a kokosu, je zárukou toho, že si „dáte do nosu“.
Špagety s česnekovou omáčkou a bylinkami
Ingredience:
- 125 g celozrnných špaget
- 2 stroužky česneku
- Špetka chilli
- 150 ml kokosového mléka
- Hrst nadrobno nasekané čerstvé petrželky kudrnky
- Hrst nadrobno nasekané čerstvé bazalky
- Špetka černé soli
- Špetka pepře
Postup:
- Špagety uvařte dle návodu.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Na nepřilnavé pánvi jej zlehka orestujte, přidejte k němu chilli a obě suroviny zalijte kokosovým mlékem.
- Směs osolte, opepřete, dochuťte bylinkami a na mírném plameni ji nechte pod pokličkou probublávat.
- Po chvilce stáhněte plamen a do omáčky přihoďte uvařené špagety al dente.
- Vše společně promíchejte, poté servírujte.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 20 minut
TIP: Místo sušeného chilli můžete použít čerstvé, nakrájené na tenké plátky.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Zkuste na těstoviny také jemnou brokolicovou omáčku nebo cizrnovou posypku s rajčaty.