BezHladovění.cz

RECEPT: Celozrnné špagety s krémovou česnekovo-bylinkovou omáčkou

Špagety jsou základem italské kuchyně. Recept na ty naše je vyváženou kombinací surovin, ve které se snoubí pikantnost a jemnost, což je v dnešní době in. Chuť a vůně bylinek, česneku a kokosu, je zárukou toho, že si „dáte do nosu“.

Špagety s česnekovou omáčkou a bylinkami

Ingredience:

  • 125 g celozrnných špaget
  • 2 stroužky česneku
  • Špetka chilli
  • 150 ml kokosového mléka
  • Hrst nadrobno nasekané čerstvé petrželky kudrnky
  • Hrst nadrobno nasekané čerstvé bazalky
  • Špetka černé soli
  • Špetka pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Špagety uvařte dle návodu.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Na nepřilnavé pánvi jej zlehka orestujte, přidejte k němu chilli a obě suroviny zalijte kokosovým mlékem.
  4. Směs osolte, opepřete, dochuťte bylinkami a na mírném plameni ji nechte pod pokličkou probublávat.
  5. Po chvilce stáhněte plamen a do omáčky přihoďte uvařené špagety al dente.
  6. Vše společně promíchejte, poté servírujte.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 20 minut

TIP: Místo sušeného chilli můžete použít čerstvé, nakrájené na tenké plátky.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste na těstoviny také jemnou brokolicovou omáčku nebo cizrnovou posypku s rajčaty.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend