RECEPT: Celozrnné špagety s krémovou česnekovo-bylinkovou omáčkou

Špagety jsou základem italské kuchyně. Recept na ty naše je vyváženou kombinací surovin, ve které se snoubí pikantnost a jemnost, což je v dnešní době in. Chuť a vůně bylinek, česneku a kokosu, je zárukou toho, že si „dáte do nosu“.


Špagety s česnekovou omáčkou a bylinkami

Ingredience (1 porce):

špagety s česnekovou omáčkou a bylinkami

Postup:

  1. Špagety uvařte dle návodu.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Na nepřilnavé pánvi jej zlehka orestujte, přidejte k němu chilli a obě suroviny zalijte kokosovým mlékem.
  4. Směs osolte, opepřete, dochuťte bylinkami a na mírném plameni ji nechte pod pokličkou probublávat.
  5. Po chvilce stáhněte plamen a do omáčky přihoďte uvařené špagety al dente.
  6. Vše společně promíchejte, poté servírujte.

TIP: Místo sušeného chilli můžete použít čerstvé, nakrájené na tenké plátky.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste na těstoviny také jemnou brokolicovou omáčku nebo cizrnovou posypku s rajčaty.

RECEPT: Celozrnné špagety s krémovou česnekovo-bylinkovou omáčkou
5 (100%) 8 hlasů