BezHladovění.cz

RECEPT: Banánové lívance s ovesnými vločkami a jahodami

Máte čas pohrát si se snídaní a zkusit něco víc než jen popadnout ovoce, zalít vločky či umixovat smoothie? Pusťte se do zdravých banánových lívanců. Vynesou vaše chuťové buňky až do nebe!

Banánové lívance z ovesných vloček s jahodami

Ingredience pro 2 osoby (6 – 8 ks):

Těsto

Na dokončení

banánové lívance

Postup:

  1. Rozmixujeme ovesné vločky na moučku.
  2. Banány rozmačkáme pomocí vidličky v hladkou kaši.
  3. Přilijeme mléko a důkladně prošleháme.
  4. Vsypeme ovesnou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a vanilkového prášku.
  5. Zpracujeme v řidší těsto.
  6. Smažíme na kapce kokosového oleje.
  7. Rozdělíme na talíře, pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme ovocem. Ihned podáváme.

TIP: Připravte si i domácí mandlové mléko. Je to snadné!

Tipy na přípravu banánových lívanců

  • Čím zralejší banány, tím méně je musíme doslazovat. Proto využijte spíš přezrálé banány.
  • Do těsta můžete přidat kakaový prášek, skořici nebo perníkové koření. Lívance získají zase trochu jinou chuť.
  • Celou přípravu si můžete ulehčit rozmixováním těsta ve smoothie makeru.

TIP: Zkuste i další recepty na snídaně nasladko. Nezapomeňte, že ráno jsou sacharidy nejen povoleny, ale dokonce vítány!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...