RECEPT: Banánové lívance s ovesnými vločkami a jahodami

Máte čas pohrát si se snídaní a zkusit něco víc než jen popadnout ovoce, zalít vločky či umixovat smoothie? Pusťte se do zdravých banánových lívanců. Vynesou vaše chuťové buňky až do nebe!

Banánové lívance z ovesných vloček s jahodami

Ingredience pro 2 osoby (6 – 8 ks):

Těsto

Na dokončení

banánové lívance

Postup:

  1. Rozmixujeme ovesné vločky na moučku.
  2. Banány rozmačkáme pomocí vidličky v hladkou kaši.
  3. Přilijeme mléko a důkladně prošleháme.
  4. Vsypeme ovesnou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a vanilkového prášku.
  5. Zpracujeme v řidší těsto.
  6. Smažíme na kapce kokosového oleje.
  7. Rozdělíme na talíře, pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme ovocem. Ihned podáváme.

TIP: Připravte si i domácí mandlové mléko. Je to snadné!

Tipy na přípravu banánových lívanců

  • Čím zralejší banány, tím méně je musíme doslazovat. Proto využijte spíš přezrálé banány.
  • Do těsta můžete přidat kakaový prášek, skořici nebo perníkové koření. Lívance získají zase trochu jinou chuť.
  • Celou přípravu si můžete ulehčit rozmixováním těsta ve smoothie makeru.

TIP: Zkuste i další recepty na snídaně nasladko. Nezapomeňte, že ráno jsou sacharidy nejen povoleny, ale dokonce vítány!