Letní jídelníček s vůní Thajska I.

Voňavá thajská kuchyně vyniká pestrostí jídel s jednoduchou přípravou. Mezi hlavní suroviny patří rýže, drůbeží a vepřové maso, ryby a plody moře. Z dochucovadel vede rybí omáčka, které ale nepřijde na chuť každý.

Mezi další oblíbené suroviny thajské kuchyně patří:

Pondělí

Snídaně: Pudink z černé rýže, manga a kokosu

Svačina: Mandarinka

Oběd: Rizoto s brokolicí, paprikou a rajčaty

Svačina: Bílý jogurt s mandlemi

Večeře: Zeleninový salát s trhaným kuřecím masem a zálivkou s chilli

zeleninový salát s trhaným kuřecím masem a zálivkou s chilli

Úterý

Snídaně: Vaječná omeleta s jarní cibulkou

Svačina: Smoothie z ananasu, pomeranče a grepu

Oběd: Thajské kari s kuřecím masem a zeleninou

Svačina: Kefír a hrst datlí

Večeře: Pikantní mrkvová polévka se zázvorem a chilli

pikantní mrkvová polévka se zázvorem a chilli

Středa

Snídaně: Sójový jogurt s malinami a banánovo-ořechovou granolou

Svačina: Mrkvová šťáva s medem

Oběd: Krůtí satay s rýží a arašídovou omáčkou

Svačina: Rajčata s mozzarellou a bazalkou

Večeře: Rýžové nudle s krevetami

rýžové nudle s krevetami

TIP: Líbí se vám inspirace na zdravá jídla, ale nevíte, kolik čeho jíst, abyste zhubli? Naši výživoví poradci vám gramáže spočítají přesně na míru vašim cílům. Kila půjdou dolů a přitom nebudete hladoví.

Čtvrtek

Snídaně: Rýžová kaše s kokosem, chia semínky a borůvkami

Svačina: Raw tyčinka

Oběd: Nudle s kuřecím masem a chilli omáčkou

Svačina: Ovocný salát z pomela a ananasu s kokosovými plátky

Večeře: Jarní závitky

jarní závitky

Pátek

Snídaně: Toasty z celozrnného chleba s arašídovým máslem

Svačina: Chia pudink s kokosovým mlékem a borůvkami

Oběd: Pečený steak z lososa s bazalkou, česnekem a chilli papričkou

Svačina: Ananas

Večeře: Tofu na kari s celozrnnou rýží

toasty z celozrnného chleba s arašídovým máslem

Sobota

Snídaně: Kokosové lívance

Svačina: Vodní meloun s limetkovou šťávou

Oběd: Zelené kari s treskou a rýží

Svačina: Okurkový salát

Večeře: Restované zelené fazolky s česnekem, sójovou a rybí omáčkou

zelené kari s treskou a rýží

Neděle

Snídaně: Rýžový nákyp z kokosového mléka s plátky manga

Svačina: Čerstvá pomerančová šťáva

Oběd: Vepřová panenka s pikantní omáčkou a rýžovými nudlemi

Svačina: Banán, kostička vysokoprocentní čokolády

Večeře: Batátová polévka s kokosovým mlékem

rýžový nákyp z kokosového mléka s plátky manga