BezHladovění.cz

Jídelníček na týden 25.1. – 31.1.

Jídelníček pro ty, kdo rádi vaří a zkoušejí stále nové recepty. Na své si přijdou milovníci ovoce, zeleniny, ryb i luštěnin. Výborný také jako podpora imunity v náročném období chřipek!

Luštěniny jsou neprávem opomíjenou potravinou. Přitom bychom je měli – dle výživových doporučení – zařazovat do jídelníčku 2-3× týdně. Jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, bohaté na vitaminy skupiny B, vlákninu a některé minerální látky, jako např. vápník. Výborně se hodí do polévek, do pomazánek, salátů, namísto zavářky, jako příloha i hlavní jídlo.

reklama

Doporučujeme

FotoPopis
pribory

Jídelníček na míru podle vašeho BMI - na 30 dní a zdarma!

Hubněte zdravě a chutně s jídelníčkem na následující měsíc. Stačí vyplnit pár základních údajů a získáte zdravý jídelníček na míru zdarma.

Prohlédnout si proměny klientů 

Pondělí

Snídaně: Kukuřičný chlebík, kuřecí debrecínka, červená paprika

Dopolední svačina: Hruška

Oběd: Bulgurové rizoto s kuřecím masem a pečenými rajčaty

Odpolední svačina: Matylda (ochucený jogurtový dezert)

Večeře: Pečené placky z bramborové kaše, salát tzatziky

Úterý

Snídaně: Rýžový chlebík, margarín, sýr Krolewski, okurka

Dopolední svačina: Banánovo-papájové smoothie

Oběd: Cizrna po indicku s rýží

Odpolední svačina: Švestková bezlepková bublanina

Večeře: Pečená treska, zeleninový salát s balzamikovou hořčicí

Středa

Snídaně: Kukuřičný chlebík, pomazánka z uzeného tofu, rajče

Dopolední svačina: Kiwi

Oběd: Bramborová omeleta se šunkou, rajčatový salát

Odpolední svačina: Humus (cizrnová pomazánka), knäckebrot

Večeře: Gnocchi s losovými kousky a špenátem

Čtvrtek

Snídaně: Jogurt s kukuřičnými lupínky

Dopolední svačina: Medový meloun

Oběd: Krůtí nudličky s ananasem, divoká rýže

Odpolední svačina: Lilkovo-fazolová pomazánka, křupavý celozrnný toust

Večeře: Rajská polévka s quinoou

Pátek

Snídaně: Rozmačkaný banán s ořechy a strouhaným kokosem

Dopolední svačina: Jablko

Oběd: Cuketové ragú s jasmínovou rýží

Odpolední svačina: Pohankovo-mandlový hruškový koláč

Večeře: Krevetový salát

Sobota

Snídaně: Pudink od Alpro s ovesnými vločkami

Dopolední svačina: Domácí ořechové mléko

Oběd: Červená čočka s tofu

Odpolední svačina: Pomazánka ze sušených rajčat a kešu, kaiserka

Večeře: Patyzón v těstíčku z hrašky, vařené brambory

Neděle

Snídaně: Ovesná kaše na sladko

Dopolední svačina: Sýrové špízy s hroznovým vínem

Oběd: Dušené hovězí na rozmarýnu, rýže basmati

Odpolední svačina: Domácí ostružinovo-jogurtový koktejl

Večeře: Těstoviny s tuňákem a ledovým salátem

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Sandra Figalová

Mgr. Sandra Figalová

Zdravý životní styl je mojí zálibou už delší dobu, kromě studia oboru Nutriční terapie na 1. lékařské fakultě se o výživu a sport zajímám i ve volném čase. Zastávám přístup, že každý jsme trochu jiný a máme jiné individuální potřeby, na které bychom měli brát vždy ohled.

Share via
Send this to a friend