Kategorie - Recepty s kokosovým olejem

Kokosový olej je bohatý na vitaminy i minerální látky. Obsahuje vitaminy A, D, E, K, selen, zinek a mastné kyseliny.

Za studena lisovaný olej z kokosu chrání před chorobami srdce a cév. Stimuluje metabolismus, snižuje pocit hladu a usnadňuje hubnutí. Dále zmírňuje záněty v těle, podporuje vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích, pomáhá při obnově tkání a stabilizuje hladinu krevního cukru. Používá se také k účinnému přírodnímu bělení zubů.

Kokosový olej neodmyslitelně patří do thajské kuchyně. Jelikož se nepřepaluje, hodí se ke smažení masa, zeleniny i palačinek. Při pečení moučníků a vánočního cukroví s ním snadno nahradíte klasické máslo nebo sádlo.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Hřejivý dhal ze žluté čočky

Máte letošní zimy tak akorát dost? Utečte při vaření za teplem do daleké Indie. Objevte kouzlo indické kuchyně skryté ve výživném a na přípravu snadném pokrmu z čočky a směsi hřejivého koření. Čočkový dhal Ingredience:...