3 božské recepty na vánoční raw cukroví

Chcete ozvláštnit svůj vánoční repertoár o něco zdravějšího? Zkuste tyto 3 druhy raw cukroví.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma

Nejen, že je nemusíte péct, ale budou ještě zdravější než odlehčené tradiční cukroví. Příprava vám zabere mnohem méně času (pokud nepočítáme například sušení v sušičce). Ideální alternativa na poslední chvíli!

Datlové kuličky s mandlemi a skořicí

Ingredience:

  • 250 g datlí
  • 250 g mandlové moučky
  • Skořice
  • Chia semínka
  • Trocha vody
  • Pár celých mandlí

Postup:

  1. Stejně jako na většinu raw receptů budete i tady potřebovat silný mixér, kterým rozmixujete mandle na mandlovou moučku. Dá se ale sehnat v obchodě již namletá.
  2. Mandlovou moučku zlehka pomixujeme s celými mandlemi a dochutíme skořicí.
  3. Přidáme lžičku chia semínek a cca lžíci vody.
  4. Celé datle pak obalujeme ve vzniklé směsi a tvoříme kuličky, které obalíme v mandlové moučce a skládáme na plech.
  5. Kuličky vychladíme a je hotovo!

reklama

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

TIP: Nezapomeňte vyzkoušet i náš recept na Raw vánoční perníčky, které jsou ihned měkké!

Raw vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 1 hrnek kešu ořechů
  • ½ hrnku raw pohankové mouky
  • 1 hrnek namočených datlí
  • Pár lžic vody na zjemnění
  • 1 lžička vanilky
  • 1–2 lžíce kokosového oleje (nebo oleje z lískových oříšků)

Postup:

  1. Ořechy, okapané datle, pohankovou mouku a kokosový olej rozmixujeme do hladké hmoty v mixéru.
  2. Dle potřeby přidáme vodu proti rozpadání hmoty (těsto by ale mělo zůstat tuhé).
  3. Dochutíme vanilkou.
  4. Z těsta tvoříme rohlíčky, které necháme vysušit v sušičce (základní výbava každého raw příznivce) cca 4–5 hodin. Můžete pozvolna sušit i v troubě za nízké teploty.
  5. Po vysušení můžete rohlíčky ještě obalit v kokosovém cukru.
raw vanilkové rohlíčky

Kokosky s medem

Ingredience:

  • 200 g kokosu
  • 100 g para ořechů
  • Pár lžic vody na zjemnění těsta
  • Goji na ozdobu
  • 1-2 lžíce medu

Postup:

  1. Kokos rozmixujte společně s ořechy ve výkonném mixéru.
  2. Zjemněte vodou, aby se těsto nerozpadalo a doslaďte medem dle potřeby.
  3. Z těsta tvořte kuličky, které můžete ještě obalit v kokosu a ozdobit sušenými plody goji.
kokosky s medem

Raw vánoční cukroví nejlépe chutná vychlazené.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Sandra Figalová

Sandra Figalová

Zdravý životní styl je mojí zálibou už delší dobu, kromě studia oboru Nutriční terapie na 1. lékařské fakultě se o výživu a sport zajímám i ve volném čase. Zastávám přístup, že každý jsme trochu jiný a máme jiné individuální potřeby, na které bychom měli brát vždy ohled.