BezHladovění.cz

3 božské recepty na vánoční raw cukroví

Chcete ozvláštnit svůj vánoční repertoár o něco zdravějšího? Zkuste tyto 3 druhy raw cukroví.

Nejen, že je nemusíte péct, ale budou ještě zdravější než odlehčené tradiční cukroví. Příprava vám zabere mnohem méně času (pokud nepočítáme například sušení v sušičce). Ideální alternativa na poslední chvíli!

Datlové kuličky s mandlemi a skořicí

Ingredience:

  • 250 g datlí
  • 250 g mandlové moučky
  • Skořice
  • Chia semínka
  • Trocha vody
  • Pár celých mandlí

Postup:

  1. Stejně jako na většinu raw receptů budete i tady potřebovat silný mixér, kterým rozmixujete mandle na mandlovou moučku. Dá se ale sehnat v obchodě již namletá.
  2. Mandlovou moučku zlehka pomixujeme s celými mandlemi a dochutíme skořicí.
  3. Přidáme lžičku chia semínek a cca lžíci vody.
  4. Celé datle pak obalujeme ve vzniklé směsi a tvoříme kuličky, které obalíme v mandlové moučce a skládáme na plech.
  5. Kuličky vychladíme a je hotovo!
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


TIP: Nezapomeňte vyzkoušet i náš recept na Raw vánoční perníčky, které jsou ihned měkké!

Raw vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 1 hrnek kešu ořechů
  • ½ hrnku raw pohankové mouky
  • 1 hrnek namočených datlí
  • Pár lžic vody na zjemnění
  • 1 lžička vanilky
  • 1–2 lžíce kokosového oleje (nebo oleje z lískových oříšků)

Postup:

  1. Ořechy, okapané datle, pohankovou mouku a kokosový olej rozmixujeme do hladké hmoty v mixéru.
  2. Dle potřeby přidáme vodu proti rozpadání hmoty (těsto by ale mělo zůstat tuhé).
  3. Dochutíme vanilkou.
  4. Z těsta tvoříme rohlíčky, které necháme vysušit v sušičce (základní výbava každého raw příznivce) cca 4–5 hodin. Můžete pozvolna sušit i v troubě za nízké teploty.
  5. Po vysušení můžete rohlíčky ještě obalit v kokosovém cukru.
raw vanilkové rohlíčky

Kokosky s medem

Ingredience:

  • 200 g kokosu
  • 100 g para ořechů
  • Pár lžic vody na zjemnění těsta
  • Goji na ozdobu
  • 1-2 lžíce medu

Postup:

  1. Kokos rozmixujte společně s ořechy ve výkonném mixéru.
  2. Zjemněte vodou, aby se těsto nerozpadalo a doslaďte medem dle potřeby.
  3. Z těsta tvořte kuličky, které můžete ještě obalit v kokosu a ozdobit sušenými plody goji.
kokosky s medem

Raw vánoční cukroví nejlépe chutná vychlazené.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Sandra Figalová

Sandra Figalová

Zdravý životní styl je mojí zálibou už delší dobu, kromě studia oboru Nutriční terapie na 1. lékařské fakultě se o výživu a sport zajímám i ve volném čase. Zastávám přístup, že každý jsme trochu jiný a máme jiné individuální potřeby, na které bychom měli brát vždy ohled.

Share via
Send this to a friend