BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepkový rebarborový koláč crumble

Přichází čas rebarbory. Koláče i bublaniny zdobí stoly. Ty bez těsta, tzv. crumbly, sklízí úspěch nejen v jejich rodné Británii. Také my jsme si ho pro vás připravili, s rebarborou v hlavní roli.

Rebarborový crumble bez lepku

Ingredience:

Postup:

  1. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. Kousky rebarbory zalijte sirupem a limetkovou šťávou.
  3. Rebarboru vložte do zapékací mísy s antiadhezním povrchem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 25-30 minut.
  4. Mezitím si smíchejte všechny zbylé ingredience.
  5. Upečenou rebarboru překryjte připravenou drobenkou a dejte zpět do trouby na 15-20 minut.
  6. Crumble servírujte teplý nebo vychlazený.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás zdravé pečení? Zkuste i další recepty z rebarbory.

RECEPT: Bezlepkový rebarborový koláč crumble
4.8 (95%) 4 hlasů

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.