Přichází čas rebarbory. Koláče i bublaniny zdobí stoly. Ty bez těsta, tzv. crumbly, sklízí úspěch nejen v jejich rodné Británii. Také my jsme si ho pro vás připravili, s rebarborou v hlavní roli.
Rebarborový crumble bez lepku
Ingredience:
- 600 g rebarbory
- Lžíce 100% datlového sirupu
- Šťáva z ½ limetky
- Hrnek pohankových vloček
- Hrnek mouky z bezlepkových ovesných vloček
- Hrnek mandlové mouky
- ½ hrnku bio kokosového oleje
- Lžíce skořice
- Špetka himalájské soli
- Špetka mleté vanilky
Postup:
- Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky.
- Kousky rebarbory zalijte sirupem a limetkovou šťávou.
- Rebarboru vložte do zapékací mísy s antiadhezním povrchem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 25-30 minut.
- Mezitím si smíchejte všechny zbylé ingredience.
- Upečenou rebarboru překryjte připravenou drobenkou a dejte zpět do trouby na 15-20 minut.
- Crumble servírujte teplý nebo vychlazený.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Přejeme dobrou chuť!
Baví vás zdravé pečení? Zkuste i další recepty z rebarbory.