Kategorie - Recepty s kakaem

Kakao je bohatým zdrojem minerálů, vitaminů a dalších cenných látek. Obsahuje hlavně hořčík, draslík, mangan, zinek, selen, chrom, vápník, vitamin C a vitaminy skupiny B. Nachází se v něm řada antioxidantů a flavonoidů, které mají pozitivní vliv na naše tělo.

Působí jako účinná prevence kardiovaskulárních chorob a vysokého krevního tlaku. Zlepšuje imunitu a pomáhá bojovat s nachlazením i různými virózami. Působí protizánětlivě a povzbuzuje metabolismus. Je požehnáním pro nervový systém, zklidňuje napětí a zlepšuje náladu. Má skvělé regenerační schopnosti, proto bývá oblíbenou surovinou sportovců.

V obchodech hledejte čistý kakaový prášek bez dalších příměsí. Vyhýbejte se produktům, které obsahují kromě pravého kakaa také přidaný tuk nebo cukr. Můžete ho přidat téměř do jakéhokoliv pokrmu. Nejlépe chutná v kaši, pudinku, bábovce, lívancích nebo domácí zmrzlině a čokoládě.

RECEPT: Nepečené badyánové sušenky

Jaké dobroty by podle vás neměly chybět na vánočním stole? Za nás rozhodně nepečené badyánové sušenky s perfektními nutričními hodnotami. Tenhle bleskurychlý recept stihnete připravit ještě do Štědrého večera. Raw...

RECEPT: Vánoční bezlepkové ořechoule

Jste přejedeni vanilkovými rohlíčky, pracnami nebo klasickými vánočními perníčky? Vyzkoušejte bezlepkové ořechové koule plněné jemným mandlovým máslem, přelité čokoládovou polevou. Vánoční ořechové koule bez lepku...