Máte rádi banány? Hodně banánů? A co takhle přihodit je do bábovky? Propůjčí ji vláčnou texturu, intenzivní vůni a přirozeně sladkou chuť. Bábovka s banány a hořkou čokoládou Ingredience: 3 větší zralé banány 1 3/4...
Kategorie - Recepty s kakaem
Kakao je bohatým zdrojem minerálů, vitaminů a dalších cenných látek. Obsahuje hlavně hořčík, draslík, mangan, zinek, selen, chrom, vápník, vitamin C a vitaminy skupiny B. Nachází se v něm řada antioxidantů a flavonoidů, které mají pozitivní vliv na naše tělo.
Působí jako účinná prevence kardiovaskulárních chorob a vysokého krevního tlaku. Zlepšuje imunitu a pomáhá bojovat s nachlazením i různými virózami. Působí protizánětlivě a povzbuzuje metabolismus. Je požehnáním pro nervový systém, zklidňuje napětí a zlepšuje náladu. Má skvělé regenerační schopnosti, proto bývá oblíbenou surovinou sportovců.
V obchodech hledejte čistý kakaový prášek bez dalších příměsí. Vyhýbejte se produktům, které obsahují kromě pravého kakaa také přidaný tuk nebo cukr. Můžete ho přidat téměř do jakéhokoliv pokrmu. Nejlépe chutná v kaši, pudinku, bábovce, lívancích nebo domácí zmrzlině a čokoládě.