Bezhladoveni.cz

Jídelníček bez pšenice: II. díl

Omezená konzumace pšenice a výrobků z ní prospívá hubnutí i celkovému zdraví. Vhodné je nahradit ji celozrnnými obilovinami a jejich bezlepkovými alternativami. Většinu z nich hravě zařadíte do vašeho jídelníčku.

reklama

Proč vyměnit mletou pšenici za celozrnné obiloviny?

  • Obsahují velké množství vlákniny schopné vázat na sebe vodu, zvětšit objem stolice a zrychlit průchod nežádoucích látek střevy.
  • Pomáhají utvářet vhodnou bakteriální flóru ovlivňující tvorbu některých vitaminů.
  • Přispívají k dlouhodobému pocitu sytosti.
  • Způsobují pokles hladiny tuků v krvi.
reklama

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Ukázkový jídelníček bez pšenice

1. den

Snídaně: Jáhlové vločky s rostlinným mlékem, konopnými semínky, banánem a čekankovým sirupem

Svačina: Plátek pohankového chleba s avokádem, sušenými rajčaty, rukolou a opraženými slunečnicovými semínky

Oběd: Bramborové noky s domácím bazalkovým pestem

Večeře: Listový salát s quinoou, fazolovými lusky, ředkvičkami, nakládanou cibulí a dýňovým olejem

2. den

Snídaně: Pohankové vločky s rostlinným mlékem, jablkem, skořicí a vlašskými ořechy

Svačina: Kukuřičná tortilla plněná tuňákem, rajčaty a nízkotučným tvrdým sýrem

Oběd: Hovězí burger s celerovou plackou, nakládanou zeleninou, domácím kečupem a římským salátem

Večeře: Mrkvová polévka s mladým hráškem a kokosovým mlékem

3. den

Snídaně: Míchaná vejce s libovou krůtí šunkou, jarní cibulkou a petrželkou, krajíc pohankového chleba

Svačina: Ovocný salát s oříšky a čerstvou mátou

Oběd: Salátové listy s čočkou beluga, grilovanými kachními prsy, pečenou dýní a bylinkovým dresinkem

Večeře: Jarní závitky s rýžovými nudlemi, uzeným tempehem, mrkví, mungo klíčky, koriandrem a salátovou okurkou, 100% arašídové máslo jako dip

Přejeme dobrou chuť i trávení 🙂

TIP: Vyzkoušejte také první díl jídelníčku bez pšenice.

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama