BezHladovění.cz

RECEPT: Pikantní mrkvová polévka se zázvorem a chilli

Polévky nejsou jen záležitostí zimních měsíců. Některé jsou tak variabilní, že chutnají horké i vychlazené. Jako třeba tato mrkvová… Jen málo co dokáže tak úžasně osvěžit.

Mrkvová polévka s chilli a uzeným tempehem

Ingredience cca na 4 porce:

Krém

Na dokončení

  • Chilli paprička
  • Uzený tempeh
  • Sriracha
  • Kadeřávek atd.

mrkvová polévka s chilli a uzeným tempehem

TIP: Sriracha je thajská chilli omáčka s česnekem, třtinovým cukrem a jablečným octem. Můžete si ji vyrobit i sami doma. Pokud ji nemáte, prostě ji v receptu vynechte a přidejte čisté chilli.

PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte arašídový olej.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět.
  3. Přidejte na minutu na plátky nakrájený česnek a zázvor.
  4. Přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, nechte krátce osmahnout a zalijte vodou.
  5. Vařte zhruba 20 minut, do změknutí mrkve.
  6. Dochuťte koriandrem, Srirachou, solí a pomocí ponorného rozmixujte s kokosovým mlékem.
  7. Prohřejte, případně dochuťte a rozdělte na talíře.
  8. Můžete ozdobit např. čerstvou chilli papričkou, tempehem, kadeřávkem atd.

TIP: Podávejte s celozrnnou bagetkou, nebo domácím chlebem.

RECEPT: Pikantní mrkvová polévka se zázvorem a chilli
4.5 (90%) 2 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...