RECEPT: Bramborové noky s domácím bazalkovým pestem

Zelený čtvrtek se blíží. Pokud i vy dodržujete tradice a jíte v tento den „nějaké to zelené“, vyzkoušejte lahodnou, odlehčenou variantu bramborových noků s domácím bazalkovým pestem.

Domácí bezlepkové noky s bazalkovým pestem

Ingredience:

  • 2 větší brambory
  • 1/2 hrnku bezlepkové mouky
  • 1/2 lžičky černé soli
  • Svazek čerstvé bazalky
  • Hrst piniových oříšků
  • Špetka himalájské soli
  • Extra panenský olivový olej lisovaný za studena
  • Kapka citrónové šťávy

Postup:

  1. Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.
  2. Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.
  3. Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.
  4. Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).
  5. Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.
  6. Vše rozmixujte do konzistence pesta.
  7. Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.
  8. Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
  9. Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Noky můžete servírovat na hráškové kaši.

TIP: Vyzkoušejte také batátové noky s tofu a kysaným zelím.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.