BezHladovění.cz

RECEPT: Bramborové noky s domácím bazalkovým pestem

Zelený čtvrtek se blíží. Pokud i vy dodržujete tradice a jíte v tento den “nějaké to zelené”, vyzkoušejte lahodnou, odlehčenou variantu bramborových noků s domácím bazalkovým pestem.

reklama

Domácí bezlepkové noky s bazalkovým pestem

Ingredience:

  • 2 větší brambory
  • 1/2 hrnku bezlepkové mouky
  • 1/2 lžičky černé soli
  • Svazek čerstvé bazalky
  • Hrst piniových oříšků
  • Špetka himalájské soli
  • Extra panenský olivový olej lisovaný za studena
  • Kapka citrónové šťávy

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup:

  1. Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.
  2. Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.
  3. Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.
  4. Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).
  5. Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.
  6. Vše rozmixujte do konzistence pesta.
  7. Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.
  8. Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
  9. Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Noky můžete servírovat na hráškové kaši.

TIP: Vyzkoušejte také batátové noky s tofu a kysaným zelím.

Přejeme dobrou chuť!

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům