BezHladovění.cz

RECEPT: Bramborové noky s domácím bazalkovým pestem

Zelený čtvrtek se blíží. Pokud i vy dodržujete tradice a jíte v tento den „nějaké to zelené“, vyzkoušejte lahodnou, odlehčenou variantu bramborových noků s domácím bazalkovým pestem.

Domácí bezlepkové noky s bazalkovým pestem

Ingredience:

  • 2 větší brambory
  • 1/2 hrnku bezlepkové mouky
  • 1/2 lžičky černé soli
  • Svazek čerstvé bazalky
  • Hrst piniových oříšků
  • Špetka himalájské soli
  • Extra panenský olivový olej lisovaný za studena
  • Kapka citrónové šťávy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.
  2. Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.
  3. Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.
  4. Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).
  5. Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.
  6. Vše rozmixujte do konzistence pesta.
  7. Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.
  8. Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
  9. Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Noky můžete servírovat na hráškové kaši.

TIP: Vyzkoušejte také batátové noky s tofu a kysaným zelím.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend