Kategorie - Recepty se žampiony

Žampiony obsahují minimum kalorií, zato množství bílkovin, vitaminy B1, B2, niacin, kyselinu listovou, draslík, fosfor, selen a železo.

Snižují potřebu inzulinu pro regulaci krevní glukózy, a proto jsou vhodné i pro diabetiky. Vzhledem k téměř nulovému obsahu kalorií se doporučují také při hubnutí. Zařazením těchto hub do jídelníčku snížíte riziko vzniku cukrovky, obezity, nádorových onemocnění a srdečních chorob. Dodávají tělu energii, posilují obranyschopnost a zlepšují stav pokožky a vlasů.

Chutnají výborně v masových i zeleninových směsích. Můžete je smíchat s rýží, bulgurem, kuskusem pohankou, quinoou nebo plnit sýrem a zapékat. K oblíbeným receptům patří i krémová žampionová polévka.

Přečtěte si více v našem magazínu: