BezHladovění.cz

RECEPT: Pohanka s houbami, špenátem a parmazánem

Pohanka je velmi zdravá surovina. Je zdrojem kvalitních bílkovin i nerozpustné vlákniny. Také se těší vysokému obsahu minerálních látek, jako je mangan, zinek, selen a měď. Obsahuje vitamin B1 a B2, E i vitamin C.

Vyzkoušejte ji v tomto jednoduchém, ale chuťově vynikajícím receptu!

Pohankové rizoto s houbami, špenátem a parmazánem

Ingredience na 4 porce:

pohankové rizoto s houbami

Postup:

  1. Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.
  3. Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.
  4. Žampiony nakrájejte na čtvrtky.
  5. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.
  6. Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.
  7. Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.
  8. Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.
  9. Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.
  10. Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby,  přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.
  11. Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.
  12. Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.
  13. Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.
  14. Ihned podávejte.
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Nemáte rádi houby? Vyzkoušejte pohankové rizoto s hráškem a klíčky.

Jak se vám článek líbí?

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.