reklama
eshop-tycinky-red-berries-0419-cz-1557125591.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Kari (v originále karí) je tradiční pokrm indické kuchyně. Jde o kořeněnou směs masa, ryb, zeleniny či luštěnin dušených v lahodné omáčce. Přípravu zvládnete během pár minut.

Vychutnejte si toto skvělé kari z tresky k lehkému obědu či večeři!

Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Ingredience:

(6 porcí)

zelené kari

Postup:

  1. Tresku pokrájejte na větší kousky.
  2. Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.
  3. Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.
  4. V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.
  5. Obojí orestujte.
  6. Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.
  7. Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.
  8. Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.
  9. Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.
  10. Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.
  11. Podávejte s jasmínovou rýží.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Přejeme vám dobrou chuť!

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

reklama