BezHladovění.cz

RECEPT: Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Kari (v originále karí) je tradiční pokrm indické kuchyně. Jde o kořeněnou směs masa, ryb, zeleniny či luštěnin dušených v lahodné omáčce. Přípravu zvládnete během pár minut.

Vychutnejte si toto skvělé kari z tresky k lehkému obědu či večeři!

Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Ingredience:

  • 800 g tresky
  • 1 lilek
  • 250 g hnědých žampionů
  • 25 g zelené kari pasty
  • 2 chilli papričky
  • 2 šalotky
  • 40 g kvalitní sójové omáčky
  • 400 g kokosového mléka
  • Čerstvý hrášek z 10 lusků
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Jarní cibulka
  • Šťáva z ½ limetky

Postup:

  1. Tresku pokrájejte na větší kousky.
  2. Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.
  3. Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.
  4. V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.
  5. Obojí orestujte.
  6. Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.
  7. Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.
  8. Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.
  9. Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.
  10. Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.
  11. Podávejte s jasmínovou rýží.

Počet porcí: 6

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme vám dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.