Kategorie - Recepty s vlašskými ořechy

Vlašské ořechy jsou zásobárnou nenasycených mastných kyselin, vlákniny a proteinů. Obsahují vitaminy B1, B2, B3, B6, B9, A a E. Nechybí ani hořčík, draslík, fosfor, mangan, měď a zinek.

Posilují srdce, cévy a nervový systém, zlepšují funkci mozku a přináší duševní pohodu. Dále podporují obranyschopnost organismu, bojují proti chudokrevnosti, snižují hladinu cholesterolu v krvi a působí jako prevence rakoviny a Alzheimerovy choroby.

Vlašské ořechy mají v kuchyni široké využití. Dobře chutnají v domácím pečivu, dezertech, zeleninových i ovocných salátech, müsli nebo třeba ovesné kaši. V předvánočním období se jedná o velice ceněnou surovinu. České vánoční cukroví by bez nich nebylo ono.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Nepečené badyánové sušenky

Jaké dobroty by podle vás neměly chybět na vánočním stole? Za nás rozhodně nepečené badyánové sušenky s perfektními nutričními hodnotami. Tenhle bleskurychlý recept stihnete připravit ještě do Štědrého večera. Raw...

RECEPT: Pečená pikantní ořechová směs

Milujete oříšky? A co takhle s vůní skořice, vanilky a kardamomu dokřupava upečené v troubě? Skvěle doplní slavnostní tabuli, poslouží jako rychlý snack, nebo také obzvláštní jinak obyčejnou snídaňovou kaši. Pečené...

RECEPT: Bezlepkové ořechové řezy

Další jídlo podzimu je tu. Máte nadbytek ořechů? Šup s nimi do trouby v podobě posypky. Na křehkém, pohankovém těstě a jablečném podkladu dotáhnou chuť dezertu do nebeských výšin. Ořechové řezy bez lepku Ingredience: 1...