Kategorie - Recepty s mandlemi

Mandle jsou skvělým zdrojem cenných nutričních látek. Obsahují zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, vitamin E, vitamin B2, mangan, hořčík, fosfor i měď.

Snižují hladinu zlého cholesterolu, chrání tělo před toxickými látkami a působí jako účinná prevence některých forem rakoviny, Alzheimerovy choroby a kardiovaskulárních onemocnění. Obsahují velmi málo sacharidů a jsou tedy vhodné i pro diabetiky. Díky bílkovinám a vláknině zvyšují pocit sytosti.

Mandle přidejte do domácího müsli, granoly nebo zdravých oříškových tyčinek. Dobře chutnají také v pečivu, sladkých dezertech a v masových či zeleninových směsích. K oblíbeným receptům patří i mandlová nádivka, kterou můžete naplnit třeba kuřecí maso.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Kari z červené řepy

Jíte očima? Kari z červené řepy na vás udělá dojem. O dokonalý chuťový zážitek se postará směs kokosového mléka, kmínu, zázvoru, chilli a kari koření. Kari s červenou řepou a kešu ořechy Ingredience: Menší červená řepa...

RECEPT: Krémová ovesná kaše s cuketou

Napadlo vás nastavit kaši cuketou? Cuketou, díky její neutrální chuti, zahustíte kdejaký pokrm. Kaše díky ní nabyde nejen na objemu, ale také co do nutričních hodnot. Promění se v krémově jemnou záležitost plnou zdraví...