BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepkové palačinky s vysokým obsahem bílkovin

Máte rádi palačinky? A co si na nich pochutnat bez výčitek? Inspirujte se naším receptem a přesvědčte sebe i své blízké, že nemusí jít o všemi známou kalorickou bombu.

Palačinky bez lepku plné bílkovin

Ingredience:

  • 1/2 hrnku čirokové mouky
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1/2 hrnku cizrnové mouky
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • Lžíce mletých lněných semínek
  • Špetka himalájské soli
  • Lžíce jablečného octa
  • Lžička lněného oleje
  • 1 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 100% arašídové máslo
  • Bílý jogurt s vysokým obsahem bílkovin
  • Čerstvé ovoce
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. V míse smíchejte mouky s kardamomem, solí a semínky.
  2. K suché směsi přilijte mléko, olej a ocet.
  3. Metličkou vyšlehejte těsto.
  4. Na rozpálené nepřilnavé pánvi krátce opečte palačinky z obou stran.
  5. Hotové je přelijte ořechovým máslem, zakápněte jogurtem a ozdobte svým oblíbeným ovocem.

Doba přípravy: 15 minut

Počet porcí: 2

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Výborné recepty na palačinky: Dáte si sladkou, nebo slanou?

TIP: Místo cizrnové mouky můžete zvolit jakoukoli jinou luštěninovou mouku (např. z červené čočky nebo žlutého hrachu) s vysokým obsahem bílkovin.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend