Ujít bez problémů třicetikilometrový výlet. Uběhnout v kuse alespoň několik kilometrů. Stihnout autobus bez nepříjemného píchání v boku. Vyjít do pátého patra svižně a bez pocitu brzkého skonu. Pokud toto zvládnete...
Jedna z nejčastějších otázek, kterou mi klienti v mojí nutriční poradně pokládají, je: „kolikrát denně je vhodné jíst“? Lidé mají pravdu, když říkají, že někde se píše, že máme jíst 3× denně, 4× denně, 5× denně, 6×...
Rychlejší metabolismus totiž znamená rychlejší spalování a více spálených kalorií, tudíž často i snadnější hubnutí. Jak na to? Co je metabolismus a jeho rychlost Metabolismus je vlastně množství energie (v...
Pravděpobně nejvíc bývají lidé namotivovaní k velkým životním změnám, jako je právě hubnutí, zkraje každého roku. V lednu se zaplní tělocvičny a radikálně se mění obsahy ledniček a špajzek. Jenže už na konci prvního...
Hlívě ústřičné se přezdívá “královna hub, zázračná houba či elixír mládí”. Mohou za to živiny a další cenné látky, které se v ní nachází. Do zdravého jídelníčku hlíva rozhodně patří. Skvělé na této houbě je také to, že...
Brambory představují jednu ze základních potravin středoevropského jídelníčku. Jde o častou přílohu a stojí jen pár korun. Nepíše se o nich jako o superpotravině, byť by si to zasloužily. Jsou totiž zdravé a lze je...
V rámci jedné skupiny zdravých potravin bývají semínka uváděna spolu s ořechy. Jedí se ale méně a spousta lidí ani netuší, proč by vlastně drobná semena měli jíst. Existují různé druhy. Liší se velikostí, tvarem, barvou...
Srpen, poslední letní měsíc, náleží švestkám, blumám, mirabelkám, hroznovému vínu a brusinkám. Pozadu ale nezůstávají ani zeleninové záhony, na kterých se stále sklízí špenát, hlávkový salát, rajčata, papriky a další...