V souvislosti s tématem hubnutí/redukování tělesné hmotnosti najdeme napříč internetem mnoho článků, informací, tipů a strategií. Ale věřili byste, že stejně tak, jak může být určitá část populace zainteresována...
Většina lidí chce obvykle zhubnout, ale existují i takoví, kteří potřebují přibrat. Ať už z důvodu zdravotních rizik spojených s podváhou, tak z důvodu snahy o vybudování silnějšího a svalnatějšího těla. Pokud...
Zakladatelka projektu Cukrovka bez obalu je diabetičkou 1. typu. Sama dobře ví, jak moc dává cukrovka zabrat: fyzicky i psychicky. Jaký je rozdíl mezi cukrovkou 1. a 2. typu? Jak žít při této nemoci co nejkvalitnější...
Ačkoliv to tak vypadá, v zimě zahrada nespí. Dokonce nám může poskytovat vitaminy a minerály v podobě čerstvé zeleniny. Několik druhů totiž můžeme označit za otužilce, jimž ani mráz a sníh nevadí. O kterou zeleninu se...
Život není fér. Zatímco vašim kamarádkám nadělil štíhlé boky a malý zadek, vy se celý život potýkáte s boky jako skříň. Stačí několik dní nečinnosti a už se rozšiřují. Že se to s věkem zhoršuje? Ve skutečnosti to není...
Zcela nepochybně jste už slyšeli, že vláknina je důležitá pro naše zdraví. Může snížit riziko srdečních chorob, cukrovky 2. typu, rakoviny tlustého střeva, hemoroidů a vysokého cholesterolu. Navíc pomáhá při...
Cítíte se často unavení? Možná za to může váš jídelníček. Výživa ovlivňuje naše zdraví mnoha způsoby a často více, než si to uvědomujeme. Lidské tělo spoléhá na jídlo jako na hlavní zdroj energie. Není proto divu, že...
Sója je důležitou potravinou rostlinného původu zejména pro vysoký obsah bílkovin a také dalších prospěšných živin. Než se bezhlavě pustíte do její konzumace, seznamte se nejen s jejími klady, ale také zápory. ...