Kategorie - Recepty s rozinkami

Rozinky jsou skvělým zdrojem vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Obsahují draslík, hořčík, fosfor, vápník, bór, zinek, železo, vitamin A, C, E a vitaminy skupiny B.

Sušené plody hroznového vína obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti volným radikálům, a oddalují tak proces stárnutí buněk. Díky svému složení jsou ideální pro sportovce a osoby pod vlivem dlouhodobého stresu. Jsou skvělým zdrojem energie, nezatěžují trávení, ozdravují střevní mikroflóru, zlepšují imunitu a mají příznivý vliv na metabolismus.

Při výběru rozinek dejte přednost těm, které neobsahují oxid siřičitý a doma je skladujte v temnu, chladu a suchu. Rozinky jsou ideální do müsli, granoly, kaše a různých moučníků. Dobře chutnají ve sladkém pečivu, jablečném závinu i vánočním cukroví. Pro zpestření je můžete přidat také do slaných jídel. Skvěle si rozumí s kuřecím masem, šafránem a kurkumou.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Zdravé sušenky z ovesných vloček

Jedním z častých mýtu při hubnutí je ten, že si musíme odepřít sladké. To není pravda. Nemusíme. Cukry naše tělo potřebuje, jenom bychom mu je měli dodávat ve zdravější podobě.  Jelikož dbáme na zdravý životní...