Kategorie - Recepty s rozinkami

Rozinky jsou skvělým zdrojem vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Obsahují draslík, hořčík, fosfor, vápník, bór, zinek, železo, vitamin A, C, E a vitaminy skupiny B.

Sušené plody hroznového vína obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti volným radikálům, a oddalují tak proces stárnutí buněk. Díky svému složení jsou ideální pro sportovce a osoby pod vlivem dlouhodobého stresu. Jsou skvělým zdrojem energie, nezatěžují trávení, ozdravují střevní mikroflóru, zlepšují imunitu a mají příznivý vliv na metabolismus.

Při výběru rozinek dejte přednost těm, které neobsahují oxid siřičitý a doma je skladujte v temnu, chladu a suchu. Rozinky jsou ideální do müsli, granoly, kaše a různých moučníků. Dobře chutnají ve sladkém pečivu, jablečném závinu i vánočním cukroví. Pro zpestření je můžete přidat také do slaných jídel. Skvěle si rozumí s kuřecím masem, šafránem a kurkumou.

Přečtěte si více v našem magazínu:

Recepty na zdravé vánoční cukroví

Vánoce už se blíží a s nimi přichází i doba úklidu, nakupování a samozřejmě pečení. Mnoho lidí se Vánoc kvůli všem dobrotám, co přináší, obává, proto zde máme pár receptů na zdravé alternativy vánočního cukroví...

RECEPT: Domácí zdravé müsli tyčinky

Müsli tyčinky z ovesných vloček jsou výborné jako zdravá svačinka. Mají vysoký podíl bílkovin, minerálních látek, vlákniny i mastných kyselin. Ale pozor, ne všechny koupené tyčinky jsou zdravé. Poradíme vám, jak...