Jablečný štrůdl je nedílnou součástí vánočního menu. Dokonalou tečkou může být i netažený, či připravený z jiného než listového těsta. Například ten náš, z celozrnné mouky, provoněný skořicí a oříšky, nezatíží...
Kategorie - Recepty s rozinkami
Rozinky jsou skvělým zdrojem vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Obsahují draslík, hořčík, fosfor, vápník, bór, zinek, železo, vitamin A, C, E a vitaminy skupiny B.
Sušené plody hroznového vína obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti volným radikálům, a oddalují tak proces stárnutí buněk. Díky svému složení jsou ideální pro sportovce a osoby pod vlivem dlouhodobého stresu. Jsou skvělým zdrojem energie, nezatěžují trávení, ozdravují střevní mikroflóru, zlepšují imunitu a mají příznivý vliv na metabolismus.
Při výběru rozinek dejte přednost těm, které neobsahují oxid siřičitý a doma je skladujte v temnu, chladu a suchu. Rozinky jsou ideální do müsli, granoly, kaše a různých moučníků. Dobře chutnají ve sladkém pečivu, jablečném závinu i vánočním cukroví. Pro zpestření je můžete přidat také do slaných jídel. Skvěle si rozumí s kuřecím masem, šafránem a kurkumou.