Kategorie - Recepty s pomerančem

Šťavnaté pomeranče dodávají draslík, hořčík, selen, vápník, měď i vitaminy C, B2 nebo B7. Dužina obsahuje přes 3 % vlákniny a cenné karotenoidy a flavonoidy.

Pomeranče pomáhají látkové výměně, budí energii, podporují duševní zdraví a aktivují žlázy s vnitřní sekrecí. Flavonoidy chrání mozek, srdce a krevní oběh. Pravidelná konzumace čerstvých pomerančů posiluje imunitní systém, zpomaluje stárnutí buněk a snižuje riziko rakoviny trávicího traktu a plic.

Pomeranče chutnají výborně syrové i tepelně upravené. Hodí se do ovocných salátů, smoothie i do omáček ke slaným masovým jídlům. Vyzkoušejte také domácí marmeládu, sirup, zavařeninu nebo pečený čaj.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Melounové smoothie s goji

Venkovní teploty stoupají – pravý čas na příjemné osvěžení. Melounové smoothie představuje výbornou snídani i dopolední či odpolední svačinku. V kombinaci s goji dodá cenný vitamín C, železo a antioxidanty...