BezHladovění.cz

Zpovídáme Gábi a Petra (P&G Foodies)

Petra a Gábi k sobě pojí nejen vzájemná láska, ale také radost z dobrého jídla, vaření a cestování. S touhou inspirovat ostatní a podělit se o své recepty i cestovatelské tipy založili blog, jež se pro ně stává další společnou vášní.

1. Dokázali byste se vzájemně charakterizovat třemi slovy?

Gábi: nejsrdečnější, přemýšlivý, ajťák 🙂

Petr: kreativita, chaos, radost

2. Kdo z vás přišel s nápadem založit blog o vaření?

Už si ani nepamatujeme. Myšlenka přišla v Londýně, když jsme tam nějakou dobu žili. Původně to měl být blog o Londýně, jenže než jsme se k tomu dostali, byli jsme zpět v Praze, a tak jsme začali psát o tom, co se díky pobytu tam u nás nejvíce změnilo.

3. Shodli jste se na jeho pojetí už v počátcích tvorby, nebo je výsledkem vzájemných kompromisů?

Určitě jsme se shodli. Je vlastně fajn, že jsme na to dva, protože někdy to ta druhá strana vidí z jiného úhlu apod.

4. Recepty na blogu reflektují váš, pro mnohé nezvyklý přístup ke stravování. Které potraviny jste z jídelníčku vyřadili a kterými jste jej naopak obohatili?

Hned na úvod musíme říci, že jsme nebyli u žádných doktorů. Pouze jsme testovali sami na sobě, co nám nedělá dobře. Následně jsme nevyhovující potraviny omezili.

Například Petrovi nedělá dobře lepek. Jenže je rozdíl, pokud si např. upečete domácí kváskový chleba, nebo si koupíte chleba ze supermarketu. Tím chceme říci, že není potravina jako potravina. Je důležité dbát na kvalitu.

Naopak já hůře snáším mléčné výrobky, nejsem ale tak důsledná a někde si například flatwhite dám 🙂 U nás doma jsme striktní.

Do našeho jídelníčku jsme naopak zařadili zeleninu, a to ve velkém množství. Stala se hlavní přílohou ke každému jídlu. Nejvíce jsme si oblíbili brokolici, cuketu, lilek, květák a hlavně špenát. Zároveň jsme začali jíst luštěniny, zbožňujeme cizrnu nebo třeba mungo fazole.

recept P&G Foodies

5. Bylo třeba si na chuť některých z nich postupně zvyknout?

Vůbec ne. Jíme pouze to, co nám chutná a je to především o tom, jak si danou surovinu připravíte.

Jako dětem nám nechutnala dušená brokolice, kterou jsme měli k bramborám bez chuti. Jenže třeba orestovaná brokolice s bylinkami, to je něco jiného.

6. V čem vnímáte největší benefity svojí kuchyně?

Necítíme se těžce, takže si nemusíme dávat po obědě šlofíka.

Také si myslíme, že díky zelenině talíř vždy vypadá krásně a není to nuda, takže jíme s úsměvem.

7. Prospívá zdraví? Pokud ano, jak konkrétně?

Kromě toho, že nám není těžko, vidíme změny i na pleti. Petrovi bezlepková strava pomohla zbavit se únavy.

8. Pečujete o sebe také pravidelným pohybem, nebo s vámi cvičí život sám? 😊

Poslední rok byl hodně náročný, protože blog i náš e-shop Honestmarket jsou pouze koníčky, takže po práci a o víkendech jsme se primárně věnovali pouze jim a pohyb šel stranou. Jenže už nám není 20, takže na začátku léta jsme si řekli dost a já začala chodit pod vedením úžasné trenérky Iriny do posilovny.

Petr je velký sportovec, hrál extraligu hokejbalu, teď už je v důchodu 🙂 Jde si ale občas zaběhat, začal chodit na jógu, hraje tenis i fotbal.

9. Radost ze života vám přináší i cestování. V které zahraniční kuchyni nacházíte největší inspiraci?

Rozhodně Blízký východ. Jejich pokrmy jsou nejen výborné, ale voní a krásně vypadají. Základ dělá koření :).

Gábi & Petr

10. Inspirací jste bezpochyby i vy sami. Jaký smysl pro vás blogování má?

Bereme to jako další náš společný koníček a současně i jako zdroj příjmů. Je to pro nás ale také relax i útěk od každodenního sezení u PC a řešení čísel či programování. Díky blogu jsme dostali pár zakázek na focení.

Další smysl vidíme bezpochyby v tom, že jsme se dostali do komunity lidí, které baví jídlo a vytváří se tak mezi námi krásná přátelství.

11. Neuvažujete o šíření své filosofie i skrze jiné aktivity?

V budoucnu plánujeme nejspíše něco vydat, ale nevíme, zda to bude přímo kuchařka. Zároveň Petr přemýšlí o kurzech u nás doma.

Děkujeme za rozhovor a přejeme věčnou radost z vášní, které Vás pojí!

Zpovídáme Gábi a Petra (P&G Foodies)
5 (100%) 1 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.