Kategorie - Recepty se špaldovou moukou

Špaldová mouka se vyrábí pomletím nešlechtěné pšenice špaldy. Obsahuje spoustu zdravé vlákniny, vitaminy A, C, D, E, komplex vitaminů B, hořčík, zinek, železo a trávicí enzymy.

Potraviny ze špaldové mouky mají vysokou sytící schopnost a účinně upravují trávení. Špaldová mouka dokáže snížit cholesterol, vyživuje klouby, kosti, vlasy, pokožku i nehty a působí jako prevence kardiovaskulárních chorob a některých druhů rakoviny. Po konzumaci špaldy nehrozí prudké výkyvy hladiny cukru v krvi, a proto se jí nemusí bát ani diabetici.

Špaldová mouka je skvělá k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Vyzkoušet můžete špaldové pečivo, koláč, palačinky, lívance nebo třeba domácí těstoviny. Vhodná je také do sušenek nebo zdravého vánočního cukroví.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Tofu burgery s pórkem

Leden bývá ve food časopisech ve znamení Asie. Sezóna lokálních surovin je na bodu mrazu, a tak přichází ideální čas na to, využít všemožné exotické suroviny. Bez studu, že podvádíme domácí pěstitele, můžeme sáhnout po...

RECEPT: Cuketové brownies

Kdo z vás má ještě doma poslední zbytky úrody cuket? Byla by hrozná škoda, nevyzkoušet tyto cuketové brownies a nepropašovat tak do sladkého dezertu kus zeleniny. Protože zeleniny není nikdy dost a kdo by si...