BezHladovění.cz

RECEPT: Cuketové brownies

Kdo z vás má ještě doma poslední zbytky úrody cuket? Byla by hrozná škoda, nevyzkoušet tyto cuketové brownies a nepropašovat tak do sladkého dezertu kus zeleniny.

Protože zeleniny není nikdy dost a kdo by si nechtěl pochutnávat na něčem hříšně dobrém s čistým svědomím, že dává tělu vlastně zeleninu? 🙂

Ingredience (na malý plech):

  • 1 lžíce drcených lněných semínek + 3  lžíce vody
  • 2 hrnky cuketového pyré
  • ¼ hrnku kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1/3 hrnku raw kakaového prášku
  • 1/3 hrnku kokosového cukru
  • 1 lžička sody
  • Špetka soli
  • 50 g hořké čokolády
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Malý plech či jinou nádobu, obdobné velikosti, vhodnou na pečení vyložíme pečícím papírem.
  3. Drcená lněná semínka promícháme s vodou a necháme stranou.
  4. Cuketu rozmixujeme pomocí tyčového mixéru v hladké pyré.
  5. Přidáme k ní kokosové mléko, vanilkový extrakt, lněná semínka a promícháme.
  6. V jiné míse promícháme mouku s kakaovým práškem, kokosovým cukrem, sodou, solí a nasekanou čokoládou.
  7. Sypkou směs přisypeme k tekuté a zapracujeme.
  8. Těsto vlijeme do připravené nádoby a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.
brownies

Věděli jste, že?

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend