Kategorie - Recepty se špaldovou moukou

Špaldová mouka se vyrábí pomletím nešlechtěné pšenice špaldy. Obsahuje spoustu zdravé vlákniny, vitaminy A, C, D, E, komplex vitaminů B, hořčík, zinek, železo a trávicí enzymy.

Potraviny ze špaldové mouky mají vysokou sytící schopnost a účinně upravují trávení. Špaldová mouka dokáže snížit cholesterol, vyživuje klouby, kosti, vlasy, pokožku i nehty a působí jako prevence kardiovaskulárních chorob a některých druhů rakoviny. Po konzumaci špaldy nehrozí prudké výkyvy hladiny cukru v krvi, a proto se jí nemusí bát ani diabetici.

Špaldová mouka je skvělá k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Vyzkoušet můžete špaldové pečivo, koláč, palačinky, lívance nebo třeba domácí těstoviny. Vhodná je také do sušenek nebo zdravého vánočního cukroví.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Tofu řezy na plech ála míša

Řezy patří k oblíbeným moučníkům hodícím se pro slavnostní i běžné příležitosti. O recept na jedny výjimečně lahodné se s vámi rádi podělíme. Tvaroh ani jablka v nich ale nehledejte. Jde o jinou parádu, a...