Polenta

Kukuřičná kaše zvaná polenta k nám dorazila ze slunné Itálie. Pro vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů i skvělou chuť nabízí vítané zpestření našich jídelníčků.

Množství4 porce

Ingredience

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • Snadná a rychlá příprava - uvařeno do 30 minut
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Polenta
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít