Polenta

Kukuřičná kaše zvaná polenta k nám dorazila ze slunné Itálie. Pro vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů i skvělou chuť nabízí vítané zpestření našich jídelníčků.

Množství4 porce

Ingredience

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Polenta
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít