Polenta

Kukuřičná kaše zvaná polenta k nám dorazila ze slunné Itálie. Pro vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů i skvělou chuť nabízí vítané zpestření našich jídelníčků.

Množství4 porce

Ingredience

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru
 špetka soli
 1 lžíce olivového či dýňového oleje

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g polenty
 450 ml zeleninového vývaru
 špetka soli
 1 lžíce olivového či dýňového oleje

Postup

1

Polentu nasypte do hrnce.

2

Zalijte ji vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni cca 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda.

3

Když se vypaří voda, hrnec ještě zakryjte poklicí a nechte polentu dojít.

4

Nakonec přidejte olivový či dýňový olej, aby polenta získala celistvější a krémovější konzistenci.

Polenta
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.