Dušená čočka s batáty po Africku

Vyzkoušejte další snadné a nutričně výživné jídlo přímo z trouby. Hotový zázrak z jednoho plechu aneb zažijte Afriku u sebe v kuchyni.

Množství2 porce
Celkový čas50 minut

Ingredience

 cibule
 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru
 2 mrkve
 batát
 200 g bio konzervovaných rajčat
 1 lžíce rajčatového protlaku
 hrst baby špenátu
 1 lžíce směsi koření (římský kmín, hořčičná semínka, koriandr, chilli, kardamom, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, mořská sůl, černý pepř: od všeho 1/2 lžičky)
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Čočku propláchněte a namočte (alespoň na hodinu.), vodu poté slijte.

2

Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev a batát oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

4

Čočku, cibuli, česnek, zázvor, mrkev i batát přendejte do zapékací misky, přidejte k nim zbylé suroviny vyjma špenátu a vše společně promíchejte.

5

Misku přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a duste v předehřáté troubě na 190 °C cca 35 minut (do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky).

6

Poté do misky přihoďte baby špenát a vše dejte na 3 až 5 minut zpět do trouby.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 cibule
 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru
 2 mrkve
 batát
 200 g bio konzervovaných rajčat
 1 lžíce rajčatového protlaku
 hrst baby špenátu
 1 lžíce směsi koření (římský kmín, hořčičná semínka, koriandr, chilli, kardamom, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, mořská sůl, černý pepř: od všeho 1/2 lžičky)

Postup

1

Čočku propláchněte a namočte (alespoň na hodinu.), vodu poté slijte.

2

Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev a batát oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

4

Čočku, cibuli, česnek, zázvor, mrkev i batát přendejte do zapékací misky, přidejte k nim zbylé suroviny vyjma špenátu a vše společně promíchejte.

5

Misku přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a duste v předehřáté troubě na 190 °C cca 35 minut (do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky).

6

Poté do misky přihoďte baby špenát a vše dejte na 3 až 5 minut zpět do trouby.

Dušená čočka s batáty po Africku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít