Bezhladoveni.cz

Dušená čočka s batáty po Africku

Vyzkoušejte další snadné a nutričně výživné jídlo přímo z trouby. Hotový zázrak z jednoho plechu aneb zažijte Afriku u sebe v kuchyni.

Množství2 porce
Celkový čas50 minut

Ingredience

 cibule
 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru
 2 mrkve
 batát
 200 g bio konzervovaných rajčat
 1 lžíce rajčatového protlaku
 hrst baby špenátu
 1 lžíce směsi koření (římský kmín, hořčičná semínka, koriandr, chilli, kardamom, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, mořská sůl, černý pepř: od všeho 1/2 lžičky)
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Čočku propláchněte a namočte (alespoň na hodinu.), vodu poté slijte.

2

Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev a batát oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

4

Čočku, cibuli, česnek, zázvor, mrkev i batát přendejte do zapékací misky, přidejte k nim zbylé suroviny vyjma špenátu a vše společně promíchejte.

5

Misku přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a duste v předehřáté troubě na 190 °C cca 35 minut (do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky).

6

Poté do misky přihoďte baby špenát a vše dejte na 3 až 5 minut zpět do trouby.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 cibule
 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru
 2 mrkve
 batát
 200 g bio konzervovaných rajčat
 1 lžíce rajčatového protlaku
 hrst baby špenátu
 1 lžíce směsi koření (římský kmín, hořčičná semínka, koriandr, chilli, kardamom, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, mořská sůl, černý pepř: od všeho 1/2 lžičky)

Postup

1

Čočku propláchněte a namočte (alespoň na hodinu.), vodu poté slijte.

2

Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev a batát oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

4

Čočku, cibuli, česnek, zázvor, mrkev i batát přendejte do zapékací misky, přidejte k nim zbylé suroviny vyjma špenátu a vše společně promíchejte.

5

Misku přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a duste v předehřáté troubě na 190 °C cca 35 minut (do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky).

6

Poté do misky přihoďte baby špenát a vše dejte na 3 až 5 minut zpět do trouby.

Dušená čočka s batáty po Africku

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama