RECEPT: Bezlepkové slané sušenky z luštěnin a kmínu

Rádi se do něčeho jen tak zakousnete? Pak sáhněte po domácích krekrech, zdravější alternativě ke smaženým chipsům či jiným pochutinám s nevhodným nutričním složením. Připraveny jsou raz dva, chutnají náramně a ani o požitek z křupání vás nepřipraví.

Kmínové krekry bez lepku

Ingredience:

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.
  2. Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.
  3. Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.
  4. Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. (Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.
  6. Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

TIP: Krekry můžete místo kmínu ochutit mákem, česnekem, nebo třeba rozmarýnem. Výborně chutnají třeba s cizrnovou pomazánkou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP2: Objevte další slané recepty na zdravé mlsání u televize.

RECEPT: Bezlepkové slané sušenky z luštěnin a kmínu
5 (100%) 2 hlasů