RECEPT: Rychlá cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Vyřadili jste z jídelníčku nezdravé snacky, ale pořád vás honí mlsná? Vyzkoušejte rostlinnou pomazánku z cizrny a dýně hokkaidó. Plná chutí, bílkovin i minerálů.

Cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Ingredience:

rychlá cizrnová pomazánka s dýní

Postup:

  1. Troubu rozpálíme na 185 stupňů Celsia.
  2. Dýni zbavíme slupky a pokrájíme ji na menší kostky.
  3. Kostičky dýně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme.
  5. Pečeme přibližně 40 minut.
  6. Cizrnu nasypeme do mixéru a přidáme upečenou dýni.
  7. Zakápneme citrónovou šťávou, vodou a olivovým olejem.
  8. Přidáme lžičku tahini a prolisovaný stroužek česneku
  9. Směs pořádně rozmixujeme.
  10. Pomazánku dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Vyzkoušejte také další zdravé pomazánky hotové do 15 minut.

Přejeme dobrou chuť!