BezHladovění.cz

RECEPT: Rychlá cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Vyřadili jste z jídelníčku nezdravé snacky, ale pořád vás honí mlsná? Vyzkoušejte rostlinnou pomazánku z cizrny a dýně hokkaidó. Plná chutí, bílkovin i minerálů.

Cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Ingredience:

  • 400 g vařené nebo konzervované cizrny
  • 1/3 menší dýně hokkaidó
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • Sůl
  • Pepř
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu rozpálíme na 185 stupňů Celsia.
  2. Dýni zbavíme slupky a pokrájíme ji na menší kostky.
  3. Kostičky dýně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme.
  5. Pečeme přibližně 40 minut.
  6. Cizrnu nasypeme do mixéru a přidáme upečenou dýni.
  7. Zakápneme citrónovou šťávou, vodou a olivovým olejem.
  8. Přidáme lžičku tahini a prolisovaný stroužek česneku
  9. Směs pořádně rozmixujeme.
  10. Pomazánku dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Vyzkoušejte také další zdravé pomazánky hotové do 15 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend