RECEPT: Rychlá cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Vyřadili jste z jídelníčku nezdravé snacky, ale pořád vás honí mlsná? Vyzkoušejte rostlinnou pomazánku z cizrny a dýně hokkaidó. Plná chutí, bílkovin i minerálů.

Cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Ingredience:

  • 400 g vařené nebo konzervované cizrny
  • 1/3 menší dýně hokkaidó
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Troubu rozpálíme na 185 stupňů Celsia.
  2. Dýni zbavíme slupky a pokrájíme ji na menší kostky.
  3. Kostičky dýně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme.
  5. Pečeme přibližně 40 minut.
  6. Cizrnu nasypeme do mixéru a přidáme upečenou dýni.
  7. Zakápneme citrónovou šťávou, vodou a olivovým olejem.
  8. Přidáme lžičku tahini a prolisovaný stroužek česneku
  9. Směs pořádně rozmixujeme.
  10. Pomazánku dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Vyzkoušejte také další zdravé pomazánky hotové do 15 minut.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.