Přinášíme další recept ze série na přípravu jednoduchých a odlehčených jídel. Tentokrát vyhrála pečená zelenina s čočkou, quinoou a ořechovým dresinkem. A jakou kombinaci zdravých potravin máte rádi vy?
reklama
Zelenina z plechu s čočkou, quinoou a kešu dresinkem
Ingredience:
- větší mrkev
- hrst menších květákových růžiček
- 1/2 hrnku předem uvařené quinoy
- 1/3 hrnku předem uvařené zelené čočky
- hrst salátových listů
- hrst listů kadeřavé kapusty
- 1 lžíce sezamového oleje
- špetka černého pepře
- špetka římského kmínu
- špetka mleté papriky
- špetka himalájské soli
- hrst plátků blanšírovaných mandlí
- lžíce 100% kešu másla
- 1/2 lžičky hnědé miso pasty
- 2 datle
- 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
Postup:
- Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.
- Kousky mrkve přendejte spolu s květákem na plech vyložený pečicím papírem, zeleninu pokapejte lžící sezamového oleje, okořeňte kmínem a paprikou, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. 10 minut před koncem přisypte k zelenině také plátky mandlí.
- Mezitím, než se zelenina upeče, rozmixujte kešu máslo s miso pastou, datlemi a olivovým olejem.
- Salát i kadeřavou kapustu opláchněte, kadeřavou kapustu natrhejte na menší kousky a promasírujte.
- Upečenou zeleninu smíchejte s čočkou, quinoou, salátem a kapustou, přelijte kešu dresinkem, lehce promíchejte a ihned podávejte.
Přejeme dobrou chuť.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 30 minut
reklama