Bezhladoveni.cz

Pečená zelenina s quinoou, čočkou a kešu dresinkem

Přinášíme další recept ze série na přípravu jednoduchých a odlehčených jídel. Tentokrát to u nás vyhrála pečená zelenina s čočkou, quinoou a ořechovým dresinkem. A jakou kombinaci zdravých potravin máte rádi vy?

Množství1 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky mrkve přendejte spolu s květákem na plech vyložený pečicím papírem, zeleninu pokapejte lžící sezamového oleje, okořeňte kmínem a paprikou, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. 10 minut před koncem přisypte k zelenině také plátky mandlí.

3

Mezitím, než se zelenina upeče, rozmixujte kešu máslo s miso pastou, datlemi a olivovým olejem.

4

Salát i kadeřavou kapustu opláchněte, kadeřavou kapustu natrhejte na menší kousky a promasírujte.

5

Upečenou zeleninu smíchejte s čočkou, quinoou, salátem a kapustou, přelijte kešu dresinkem, lehce promíchejte a ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky mrkve přendejte spolu s květákem na plech vyložený pečicím papírem, zeleninu pokapejte lžící sezamového oleje, okořeňte kmínem a paprikou, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. 10 minut před koncem přisypte k zelenině také plátky mandlí.

3

Mezitím, než se zelenina upeče, rozmixujte kešu máslo s miso pastou, datlemi a olivovým olejem.

4

Salát i kadeřavou kapustu opláchněte, kadeřavou kapustu natrhejte na menší kousky a promasírujte.

5

Upečenou zeleninu smíchejte s čočkou, quinoou, salátem a kapustou, přelijte kešu dresinkem, lehce promíchejte a ihned podávejte.

Pečená zelenina s quinoou, čočkou a kešu dresinkem
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.