Print Options:

Pečená zelenina s quinoou, čočkou a kešu dresinkem

Množství1 porceCelkový čas30 minut

 1 větší mrkev
 hrst menších květákových růžiček
 ½ hrnku předem uvařené quinoy
  hrnku předem uvařené zelené čočky
 hrst salátových listů
 hrst listů kadeřavé kapusty
 1 lžíce sezamového oleje
 špetka černého pepře
 špetka římského kmínu
 špetka mleté papriky
 špetka himalájské soli
 hrst plátků blanšírovaných mandlí
 1 lžíce 100% kešu másla
 ½ lžičky hnědé miso pasty
 2 datle
 ½ lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
1

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky mrkve přendejte spolu s květákem na plech vyložený pečicím papírem, zeleninu pokapejte lžící sezamového oleje, okořeňte kmínem a paprikou, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. 10 minut před koncem přisypte k zelenině také plátky mandlí.

3

Mezitím, než se zelenina upeče, rozmixujte kešu máslo s miso pastou, datlemi a olivovým olejem.

4

Salát i kadeřavou kapustu opláchněte, kadeřavou kapustu natrhejte na menší kousky a promasírujte.

5

Upečenou zeleninu smíchejte s čočkou, quinoou, salátem a kapustou, přelijte kešu dresinkem, lehce promíchejte a ihned podávejte.

Nutrition Facts

porce 0