reklama
prodietix-5299209258-2017-03-16-970x210-uprava.jpg
BezHladovění.cz

5 receptů z dýně, které ještě neznáte

Recepty na dýňovou polévku, pyré nebo koláč na nás na podzim číhají na každém rohu. Zkuste tentokrát zpracovat dýni trochu jinak. Budete překvapeni, kolik chuťových variací z ní vykouzlíte!

1.  Dýňové placičky se šalvějí

Milujete bramboráčky? Zkuste to na podzim zdravěji! Kombinace bulguru, rýžové mouky, chia semínek, tahini pasty a dýňového pyré prostě nemůže dopadnout špatně. Ideální lehká večeře, nebo příloha k obědu!

Zobrazit recept na dýňové placičky

2.  Vegetariánský guláš s fazolkami adzuki

Zasytí i prohřeje. Navíc obsahuje samé zdravé dobroty! Fazole adzuki jsou pro tělo lépe stravitelné než ostatní luštěniny. Díky vysokému obsahu fosforu pomáhají bojovat proti podzimní únavě. Obsahují také spoustu vápníku a hodnotných rostlinných bílkovin.

dynovy gulas s fazolemi adzuki

Zobrazit recept na dýňový guláš

3.  Salát s pečenou dýní, quinou a špenátem

Bezlepková obilovina quinoa obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin a spoustu vitamínů řady B i vitamín C. Ideální lék proti podzimním neduhům! Když k vařené quinoi přidáte čerstvý baby špenát a pečenou dýni, získáte luxusní podzimní salátek, kterým byste uctili i krále.

TIP: Pro lepší trávení zakápněte salátek troškou dýňového oleje.

Salát s quinoou, špenátem a polníčkem

Zobrazit recept na podzimní salát

4.  Glazovaný losos s pečenou dýní a batáty

Superrychlý recept, který zvládnou i začátečníci. Hořčično-balzamiková marináda dodá lososu výborné aroma a zabrání vysušení masa. Pak už stačí jen dát jej péct spolu s dýní a batáty. Tak snadné to je!

pečený losos na batátech s dýní

Zobrazit recept na pečeného lososa se zeleninou

5.  Zdravý dýňový koláč

Když dýňový koláč, tak bez cukru a mouky. Proč zbytečně zatěžovat tělo? Vystačíte si s vajíčky, medem, banány, mlékem a kořením.

zdravý dýňový koláč

Zobrazit recept na zdravý dýňový koláč

A jaký je váš nejoblíbenější recept z dýně? Napište nám třeba na Facebooku.

reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně
Mgr. et Mgr. Zuzana Veselá

Mgr. et Mgr. Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

reklama